Den kjente artisten, Jørn Hoel, var en av bidragsyterne for det populære spisestedet Mathallen. Nå har han invitert Riesling-eksperten Calle Feght til Tromsø for å holde kurs.

– Han er en av Norges fremste på Riesling-vin. Han lager egne viner sammen med noen av verdens største vinprodusenter, sier Hoel om nordmannen som kommer til Tromsø mandag.

Les også: Slik blir vinklubbens åpningsfest

Nordnorsk mat

Musikeren, som står bak hitene «Ei hand å holde i» og «Har en drøm», er overveldet over å ha fått Seght til byen.

– Han er en veldig god venn av meg, men jeg har aldri vært på foredrag med han. Det blir utrolig spennende, sier Hoel, som forteller at nordnorsk mat passer ypperlig til Riesling-vin.

– Han skal sette litt stas over menyen på mandag. Det blir retter som passer til maten. Selv har jeg lyst å høre hva han har å fortelle.

Les også: Grill-mester til Tromsø

Asiatisk og sterk mat

Calle Feght er kjent for å ha startet opp den populære restauranten Credo i Trondheim. I 2008 lanserte han sin første Riesling-vin og dermed ble det vin på heltid for moldenseren.

– Druen Riesling er en enorm ressurs for oss som er interessert i paring av mat og vin. Vi har mye mat i nord som passer perfekt til Riesling. Det er en av de druene som tåler sterk og syrlig mat, så det blir sikkert noe fisk på menyen, sier artisten, som legger til at Riesling også passer godt til asiatisk mat.

Les også: Vil bli helårsfestival for mat

EKSPERT: Riesling-ekspert, Calle Feght, kommer til Tromsø og Mathallen for å snakke om vin.