Animasjonsfilmen «Dunder» tar utgangspunkt i forfatter Endre Lund Eriksens monsterunivers «Dunderly». Og animatører i Tromsø, Oslo og Australia gir liv til Eriksens fantasifulle monstre som er kjent gjennom bøker, pedagogisk materiell, musikk, lydbøker, leker, spill og apper.

Nå vekker kvaliteten på den kommende filmen oppmerksomhet hos selveste Pixar, kongen av animasjonsfilmer. I en e-post til Dunder-skaperne skriver en av Pixars sjefsanimatører blant annet at «The short looks amazing!».

– Det er klart det er kjempegøy og ikke minst veldig inspirerende å få feedback fra noen av de beste i bransjen! Så dette tar vi med oss i siste del av reisen på å fullføre filmen, forteller Endre Lund Eriksen.

Les også: Filmskapere samler inn penger til monsterpels.

– Ser fantastisk fin ut

Det var Michal Makarewitz, supervising animator i Pixar, som kom med de gode tilbakemeldingene.

– Vi tipset dem om vår teaser av filmen også sendte han mail til regissøren i etterkant av å ha sett denne. Det han sa var at den ser fantastisk fin ut, at animasjonen er bra, at bildene er vakkert lyssatt og at han ser fram til å se det ferdige resultatet, forteller Eriksen og legger til at flere har kommet med rosende ord.

– Dette er bare én av veldig mange gode tilbakemeldinger vi har fått fra bransjefolk både i Norge og i utlandet.

Animasjons-monstrene i «Dunder» er 3D-animert, mens kulissene og selve settet er laget for hånd.

Les også: Overrasket over kvaliteten.

Ferdig i januar

Filmen har som mål å bli ferdig til januar, men å lage animasjonsfilm krever tid og penger.

– Nå jobber vi på spreng for å bli ferdig til januar, også håper vi at vår «crowd funding»-kampanje for å skaffe pels til monstrene, gjør at vi får penger til å lage monstre med pels. Da kan de være fin og varm til premièren, sier Eriksen.

Foto: Ronald Johansen