Det skyldes at han ikke ville bli påvirket før han selv skulle forklare seg om beskyldningene om trakassering, mobbing og en generell dårlig behandling av ansatte ved fylkeskontoret.

I retten stilte Rudaa som vitne – ettersom det er staten som er saksøkt av Natalia Olsen som også er ansatt i Nav-systemet. Sistnevnte krever 1,1 million kroner i oppreisning og økonomisk tap. Staten har avvist kravet.

Trist sak

– Det er trist for alle involverte at denne saken er havnet i retten. Det er trist for meg og andre ansatte i Nav. Mye av det som er fremsatt er ting jeg ikke kjenner meg igjen i.

– I min jobb ønsker jeg ikke å karakterisere andre. Når det gjelder saken til Natalia Olsen, bygger det på hennes varsling, noe jeg ikke ble kjent med for langt senere. Derfor blir det vanskelig når det blir påstått at jeg skal ha bedrevet gjengjeldelse i forhold til henne.

Les også: - Nav-direktøren var kjent for trakassering

Ulik tolkning

Stein Rudaa understreket at han bare har godord å si om Natalia Olsen og at han var med på å rekruttere henne.

– Hun var alltid opptatt av etatens beste, og jeg har aldri hatt noe å utsette på den jobben hun har gjort. At saken nå er havnet i retten, må bygge på misoppfatninger av meninger og utsagn fra min side.

Les også: Nav-tillitsvalgt: - Frykten lyste i øynene til flere ansatte

Overrasket

– Helt fram til sommeren 2012 hadde vi et meget godt forhold. Da ble det igangsatt en omorganisering på fylkeskontoret. Underveis trakk Olsen seg fra dette arbeidet, visstnok på grunn av stort arbeidspress. Personlig tror jeg grunnen var at hun tok for stor omsorg for andre ansatte som var i konflikt med meg. Derfra gikk det bare en vei til dit vi er i dag, forklarte Stein Rudaa.