Daglig leder Niklas Wright i VVS Proffpartner AS er, sammen med Robin Johansen i snekkerbedriften Magnus Johansen AS, i gang med å forberede et mulig søksmål mot de tre eierne av Nerest AS. Disse – Yngve Ness, Anette Hansen og Audun Hansen – hadde franchiseavtalen for driften av utestedet. Til sammen har selskapene bak renoveringen 2,5 millioner kroner utestående.

Fredag ble det satt opp skilt utenfor fotballpuben om at utestedet nå har stengt dørene.

Overtok aksjemajoriteten

Da de økonomiske problemene oppsto for Nerest AS, skal selskapet som eier lokalene, Front Utvikling AS, ha gått inn med 3 millioner kroner i fersk kapital. For det skal eiendomsselskapet ha fått 51 prosent av aksjene.

Niklas Wright sier at det er gjort forsøk på å få til en akkordløsning med 20 prosent dekning av kravene. På det samme møtet skal det ha kommet fram at O´Learys skylder 1,5 millioner kroner til sine leverandører, kemneren har 600.000 kroner utestående og gårdeieren rundt millionen i ubetalt husleie.

Mangler 300.000

– Vi oppdaget for sent at Nerest AS ikke hadde midler til å betale for entreprisene i lokalet. Da det ble tatt opp, var arbeidet kommet så langt at vi ville tape mer på å stoppe. Derfor ble jobben fullført og en avtale om renter i ett år på vårt utestående inngått. Nå mangler det knappe 300.000 kroner før kravet vårt er gjort opp, sier Wright.

– Kreditors regning

Han mener at Nerest AS drev for kreditors regning mens oppussingen pågikk. Det begrunner Wright med at eierne kun hadde bankfinansiering for 1,5 million kroner. I tillegg la eierne inn 600.000 kroner hver i egenkapital.

– Problemet var at hele jobben kom på 11,6 millioner kroner pluss merverdiavgift. Da sitter vi med en følelse at det meste ble gjort for vår regning.

Underskudd

Niklas Wright kjenner til at O´Learys har hatt gode inntekter siden oppstarten. Likevel går driften med underskudd. Derfor blir det lite igjen til å betale kreditorene – både gamle og nye.

– Vi har søkt juridisk bistand for å se på muligheten til å stille de tre gründerne ansvarlige. Dersom det hele skulle ende med konkurs eller at Nerest-eierne ikke betaler, er søksmål neste skritt, sier han.

God dialog

Niklas Wright sier at han har hatt en god dialog med den nye majoritetseieren og styreleder Rolf Mikkelsen. Foreløpig er det uklart hva Mikkelsen gjør med fotballpuben.

iTromsø har vært i kontakt med administrerende direktør i Front Utvikling AS, Kenneth Davidsson. Han ønsker ikke å gi kommentarer.

Sykemeldt

Heller ikke tidligere daglig leder i Nerest AS, Yngve Ness som opprinnelig eide 42 prosent, ønsker å uttale seg. Han viser til at han er sykemeldt. Men da iTromsø snakket med ham mandag denne uken, erkjente Ness at store etableringskostnader er årsaken til de økonomiske problemene.

Ikke svart

Også Anette Hansen, som eide 36 prosent via sitt selskap Hanba Båt- & Maskinservice AS, og Audun Hansen som hadde drøye 19 prosent gjennom Helia Invest AS, er gitt mulighet til å kommentere saken. De har ikke svart på iTromsøs gjentatte henvendelser.

SØKSMÅL: Niklas Wright og VVS Proffpartner AS vurderer søksmål mot gründerne i Nerest AS, som startet fotballpuben O´Learys i Tromsø. Foto Privat Foto: privat
PROBLEM: Fotballpuben O'Learys i sentrum skal ha slitt med økonomien fra første dag. Yngve Ness og Anette Hansen var to av eierne. Nå risikerer de søksmål. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen
Foto: Trond Tomassen
Foto: Trond Tomassen