Allerede klokken 0600 lørdag morgen sto flere i kø for å sikre seg billetter til forestillingene under Nordlysfestivalen i februar. Klokka halv ni på morgenen strakk køa seg fra Aurora Kino og forbi biblioteket.

Dansere fra Bolsjoj, La Scala, Staatsballett Berlin, English National Ballet og American Ballet Theatre fra New York skal på besøket i Tromsø sette sammen en forestilling - en såkalt "Ballettgalla".

- En galla som denne er ikke gjort før i Norge, så det gleder i oss til, sier pressekontakt i Nordlysfestivalen, Øyvind Bakkeby Moe.

Les også: - De har fått et fantastisk forhold til byen

Til sammen for de to forestillingene er det 1200 billetter. For dem som ikke har fått billetter, er ikke alt håp ute.

- Jeg tror de fleste som stilte seg opp i kø fikk billetter. Nå har jeg ikke sett den endelige billettrapporten ennå, men det er kanskje noen ståbilletter igjen, sier Moe søndag formiddag.

Mulig ekstraforestilling

Nordlysfestivalen har jobbet lenge med å få på plass ballettgallaen. Med den gode interessen, kan det være mulig de klarer å få danserne med på en ekstraforestilling.

- Det blir dialog fremover for å se om vi kan få til å sette opp en ekstraforestilling, hvis interessen er til stede hos publikum.

- Det morsomme er å se at interessen er der, og at publikum setter priser på det. Det er derfor vi gjør dette; for å skape gode opplevelser i Tromsø. Når folk er glad og fornøyd over å ha fått seg billetter, er ingenting bedre.

Resten av programmet for Nordlysfestivalen 2016 vil slippes i løpet av november måned.

Les også: Henter superstjerne "hjem" til Tromsø

Foto: Marius Fiskum/Nordlysfestivalen