Det er realfagsbygget på Universitetet i Tromsø–Norges arktiske universitet som huser den helt nye street food-kafeen MAT. Hans Petter Kvaal, direktør i Norges arktiske studentsamskipnad, er godt fornøyd med at MAT endelig har åpnet dørene.

– Her får vi et helt nytt konsept og det er spennende å endelig være i gang. Street food er sunn, rask mat fra alle verdenshjørner, og studentkafeen skal ha studentvennlige priser.

Konseptet lover mat fra alle verdens hjørner og en liten meny, som til gjengjeld skal skiftes ut ofte. I tillegg har MAT en miljøvennlig profil, blant annet med miljøvennlig engangsemballasje.

Ujålete og kult

Johannes Utvåg, styreleder i Norges arktiske studentsamskipnad fikk æren av å klippe snoren og erklære kafeen for åpnet foran et titalls oppmøtte.

– Kafeen og konseptet er unikt og det første av sitt slag i Tromsø. Mange synes kanskje navnet er enkelt, men det skal være slik i en street food-kafé. Her er det god mat, ujålete og kult og vi satser på at det blir en sosial møteplass for studentene.

Etterlengtet åpning

Kafeen er ifølge Kvaal den tiende på campus, men har vært etterspurt blant studentene lenge.

– Konseptet er kjempespennende og vi er så glad for at det endelig er plass. Studentene her i bygget har ikke hatt en egen kantine før og har ønsket seg det lenge. Gode velferdstilbud og sosiale møteplasser er kjempeviktig for studentene, sier studentleder Aurora Meland.

Ventet i spenning

Kafeen ble raskt fylt opp av sultne og nysgjerrige studenter og ansatte. Øystein Jordheim, Eirin Kristin Kjær, Fredrik Rasch og Nikolai Magnussen, studenter ved realfagsbygget, var godt fornøyd med dagens lunsj.

– Vi har vært veldig spente, og synes det er veldig positivt at det har vært et så godt samarbeid med samskipnaden. Dessuten er maten her veldig god, sier Jordheim, som er tillitsvalgtkoordinator ved NT-fakultetet.

NYTT MATKONSEPT: Street food-kafeen MAT åpnet mandag dørene i realfagsbygget på UiT i Breivika. Foto: Marte Gilstad
GOD LUNSJ: Øystein Jordheim (fra venstre), Eirin Kristin Kjær, Fredrik Rasch og Nikolai Magnussen, studenter ved realfagsbygget, var godt fornøyd med dagens lunsj. Foto: Marte Gilstad
FORT FULLT: Studentkafeen har 2,5 heltidsstilling og omtrent 50 sitteplasser. Menyen skal byttes omtrent hver måned. Foto: Marte Gilstad
MILJØVENNLIG: Norges arktiske studentsamskipnad opplyser at miljøvennlig tenkning har vært viktig, og at kafeen blant annet har resirkuler- eller kompostbar engangsemballasje. Foto: Marte Gilstad