Det var i klasserommet mandag at eleven og læreren skal ha havnet i en opphetet diskusjon etter at læreren ba eleven om å gjøre faglig arbeid.

– Det ble en skikkelig krangel, og læreren ga beskjed til eleven om at hun kunne forlate klasserommet hvis hun ikke ville jobbe. Da tok hun skole-laptopen sin og stormet mot læreren, og slo pc-en i hodet hennes. Deretter kastet eleven pc-en i gulvet og stormet ut. Læreren begynte å blø, og flere elever forsøkte å hjelpe. Vi er flere som har vært litt redd henne på grunn av temperamentet hennes, forteller en medelev som ikke ønsker navnet sitt på trykk i avisen.

iTromsø har møtt flere elever fra den aktuelle klassen som forteller om et klassemiljø de opplever som utrygt og ubehagelig.

– Svært alvorlig

Rektor ved Breivang videregående skole, Eva Sparrman, bekrefter at det mandag var en voldsepisode mellom en lærer og en elev.

– Slik oppførsel er et klart brudd på ordensreglementet for adferd, og vi tar slike voldsepisoder svært alvorlig.

Sparrman har brukt tirsdagen på møter med lærere, elever, den aktuelle eleven og hennes foreldre.

– Vi har hatt møter med alle parter og en dialog med den aktuelle klassen. Det er viktig for oss å snakke med elevene i klassen om episoden og hvordan de opplevde det, sier rektor.

Hun understreker at det ikke har vært lignende alvorlige episoder med den aktuelle eleven tidligere.

Kan bli utvist

– Hvilke konsekvenser vil dette få for eleven?

– Det hender vi har slike voldsepisoder, men det er sjelden og jeg tror det er flere år siden vi hadde en slik alvorlig episode. Den strengeste sanksjonen fra skolen er utvisning i inntil fem dager. Det er altfor tidlig å ta stilling til dette nå og vår avgjørelse vil være unndratt offentlighet.

– En elev i klassen forteller at hun er oppriktig redd etter voldsepisoden. Hvordan vurderer du situasjonen?

– Dette er opplysninger vi må ta med i vår vurdering av saken og hva vi skal gjøre videre. I første omgang har det vært viktig å få og gi informasjon om det som har skjedd. Jeg kommer nok til å rådføre meg med fylkesutdanningssjefen før det tas en beslutning, sier Sparrman.

Vurderer å politianmelde

Ifølge rektor ble den aktuelle læreren sendt til legevakt etter voldsepisoden, men Sparrman kjenner ikke til hvilke skader læreren fikk. Sparrman opplyser også at skolen vurderer å politianmelde saken, men at dette foreløpig ikke er gjort.

Ifølge rektor ønsker ikke den aktuelle læreren å uttale seg om saken.

SVÆRT ALVORLIG: Rektor ved Breivang videregående skole, Eva Sparrman, forteller at de tar voldsepisoden svært alvorlig. Foto: Ronald Johansen