Selv om ferske tall kan avsløre at boligprisene i Tromsø, og landet generelt, har gått ned den siste måneden, gjelder dette ikke rekkehusene. De har nå gått opp 3.000 kroner per kvadratmeter.

– Det interessante er ikke bare at prisen har gått så kraftig opp, men den har steget med 3.000 kroner sammenlignet med både september i år, og samme tid i fjor, forteller administrerende direktør i Eiendomsmegler 1 Nord-Norge, Kristin Amundsen.

Stor etterspørsel

Amundsen mener bildet forteller at det er marked for flere rekkehus i Tromsø.

– Steget opp fra leilighet til enebolig er større enn om man benytter seg av mellomstasjonen som er rekkehus. Etterspørselen er der, så det burde bygges flere sånn at man kommer på et prisnivå som tiltaler mange og en stor kjøpergruppe, sier hun.

Tromsø under snittet

Ser vi på prisutviklingen de ti siste årene ligger Tromsø under snittet på hva som er normalt i byene i Norge.

– Snittet i prisvekst er 78,5 prosent, mens Tromsø bare har hatt en vekst på 71,1 prosent. Bare Kristiansand ligger bak oss, forteller Amundsen.

På toppen herjer Stavanger med en prisvekst på 98,2 prosent, mens Oslo ligger på andreplass med 86,6 prosent.

MARKED: Bildet forteller at det er et marked for flere rekkehus, sier administrerende direktør i Eidendomsmegler1 Nord-Norge, Kristin Amundsen. Foto: Eiendomsmegler1 Nord-Norge