En mann i 30-årene ble i mai pågrepet og siktet for overgrep i barnehagen han jobbet i. Mannen hadde da jobbet i den aktuelle barnehagen i åtte år og ble pågrepet på jobb 6. mai etter at politiet mottok en bekymringsmelding.

Har tatt ut tiltale

Riksadvokaten har nå tatt ut tiltale i saken mot den tidligere barnehageansatte.

Mannen er tiltalt for overtredelse av Straffeloven §195, for gjentatt å ha hatt seksuell omgang med barn under 10 år, og for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år.

Han er også tiltalt for overtredelse av Straffeloven §200, for å ha foretatt seksuell handling med barn under 16 år, og for å ha forledet barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende og annen uanstendig atferd.

Handlingene ansees som utført under særdeles skjerpede omstendigheter. Det er lagt særlig vekt på hvor lang tid forholdet har pågått, om handlingen er misbruk av omsorgsforhold, stilling, avhengighetsforhold eller nært tillitsforhold eller om handlingen er begått på en krenkende måte.

Mannen er i tillegg tiltalt for i ord eller handling å ha utvist seksuell krenkende eller annen uanstendig atferd overfor barn under 16 år.

I tillegg er han tiltalt for å ha oppbevart overgrepsfilmer i tiden 7. januar 2012 til 6. mai 2015.

Seksuelle overgrep

20. mai ble mannen siktet for overgrep mot 11 barn. Siktelsen har senere blitt utvidet til å gjelde 19 barn.

Siktelsen omfatter blant annet gjentatte seksuelle overgrep mot flere barn og å under særdeles skjerpende omstendigheter ha forledet barn til å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig adferd. Alle overgrepene skal ha skjedd i barnehagen hvor mannen jobbet og det eldste forholdet i siktelsen antas å ligge inntil tre år tilbake i tid.

Sendt videre

Politiet har fått bistand fra Kripos til både etterforskningsledelsen og gjennomføringen av dommeravhør.

I oktober var saken ferdig etterforsket og sendt til Troms og Finnmark statsadvokatembeter. På grunn av sakens alvorlighet var det opp til Riksadvokaten å ta ut tiltale.