I slutten av oktober stengte fotballpuben O`Learys dørene. Mandag ble det kjent at selskapet Nerest AS, som har franchiseavtalen for drift av O`Learys, begjærte sitt bo tatt under rettens behandling som konkursbo.

Advokat Bjørn Krane, som er blitt utnevnt som bobestyrer av Tingretten, kan fortelle at han nå skaffer en oversikt over hvor stort konkursboet er, hvor mange kreditorer som er involvert og hvor mye eierne til sammen skylder dem.

Fremlegge rapport

– I dag hadde vi et møte, og innen 7. desember har kreditorene fått frist til å melde inn kravene sine. Samme måned skal vi møtes til skiftesamling, sier Krane til iTromsø torsdag.

Den viktigste jobben skjer med andre ord nå.

– I alle konkursbo er det vanlig at man innen minimum seks uker fremlegger en rapport med oversikt over alle verdier og krav som er oppnevnt. Det skal også fort avklares om hva som skal skje med lokalene. Siden ikke Nerest AS eier lokalene, er det opp til gårdeier om hvem dette skal bli, sier Krane.

Melde inn krav

Også DNB har en rolle i konkursboet og hvordan det skal selges da de har pant i alt av verdier, utstyr og inventar. Derimot er flere gjenstander leaset, slik som tv-er og datamaskiner, samt det meste av kjøkkenutstyret.

– Vi har gjort det vi skal gjøre, og frigitt panten. Nå skal vi selv finne kjøperen, sier Krane.

– Hvordan stiller eierne seg overfor saken?

– Eierne har ikke noe forhold til dette lenger og nå er dette opp til bostyrerne og kreditorene.

– Hvor stort er konkursboet?

– Vi vet ikke hvor mye de skylder ennå, men det skal vi orientere retten om. Kreditorene skal selv melde kravene inn til oss innen fristen 7. desember, sier Krane.