Åpner «ferskvaredisk» for byens turister

Tromsø Villmarkssenter har nå etablert seg på Kystens Hus for å være tettere på turiststrømmen i byen.

GODE NABOER: Bedriftene Iskanten og Tromsø Villmarkssenter deler lokale rett innenfor inngangen til Kystens Hus. Fra venstre: Torkil Hansen, aktivitetsleder og medeier i Tromsø Villmarkssenter, Signor Lyder Antonsen, eier og initiativtaker av «Iskanten» og administrerende direktør og eier av Tromsø Villmarkssenter, Tove Sørensen. Foto: Siv Eli VuolabFoto: Siv Eli Voulab

nyheter

Aktivitetsbedriften Tromsø Villmarkssenter holder vanligvis til på Kvaløya, men har nå etablert et eget helårs bookingkontor på Kystens Hus. Bookingkontoret vil være åpent alle dager i uken og skal fungere som en slags ”ferskvaredisk” for turister på jakt etter nordlys, hval og hundekjøring.

Les også: Utvider virksomheten

Bookinger for 1,4 mill.

– Tromsø har blitt en stor turistattraksjon, og for oss er det viktig å være tett på og å være synlige. Vi har i år solgt bookinger over disk for 1,4 millioner kroner, noe som er en markant økning fra i fjor, men fortsatt er det internettbooking vi er størst på, sier administrerende direktør og eier Tove Sørensen.

Les også: Derfor ser kystens hus annerledes ut

Lokker til seg turister

Tromsø Villmarkssenter deler nå lokale med snackbaren ”Iskanten”, som driftes av Signor Lyder Antonsen. I planene til Kystens Hus har man ønsket å ha med aktører som retter seg mot turistmarkedet, og Antonsen tror at det nyeste tilskuddet vil gagne flere.

– Vi ønsker å selge matminner til turistene, og her har vi ulike matkonsepter som de kan handle fra. Ved at Tromsø Villmarkssenter nå er etablert her, tror vi at mange flere turister tar turen innom, sier Antonsen.

Les også: Gode tall for turistmagnetene i Tromsø

Spennende planer

Tromsø Villmarkssenter har søkt kommunen om lov til å la turistbussene sin stoppe rett utenfor Kystens Hus og håper på positivt svar, da høysesongen straks er i gang. De har også flere andre spennende planer for fremtiden.

– Vi går inn snart inn i vår travleste tid når snøen legger seg med hundekjøring og nordlysturer. Ved å etablere oss i sentrum kan vi også ta noe av villmarka inn til byen, for eksempel med hundespann i Storgata. Vi er veldig spente og gleder oss til å møte turistene på eget kontor sentralt i byen, sier Tove Sørensen.