Inger Buresund ble mandag presentert som ny sjef ved Hålogaland Teater for både teatrets ansatte og senere på dagen for media.

– Vi har ansatt en ny teatersjef som har lang erfaring både med scenekunst og ledelse, sa teatrets styreleder Renate Larsen da hun presenterte den nye sjefen for media.

Blant landets beste

– Jeg er veldig glad for å bli tilsatt som teatersjef her. Hålogaland Teater er et veldig godt teater – et av landets beste, sier Buresund som har bakgrunn som danser og koreograf før hun tok steget til regi og teaterledelse.

Hun har vært teatersjef både ved Black Box Teater og Teater Ibsen. De siste 5–6 årene har Inger Buresund drevet sitt eget produksjonsselskap, Ibsen International, og hadde en viktig finger med i spillet i produksjonen av operaen «Nora – too late», initiert og produsert av Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Forestillinga ble presentert i Tromsø for halvannen uke siden etter at den hadde urpremière i Kina for ett år siden.

– Gjennom Ibsen International har jeg vært med på flere store internasjonale samarbeidsprosjekter, ikke minst i forhold til Kina, forteller den nytilsatte teatersjefen.

Tror på samarbeid

– Hålogaland Teater er et teater som skaper god scenekunst og samtidig har et godt forhold til sitt publikum. Det gir et godt utgangspunkt for meg. Jeg kommer til å fortsette det arbeidet som er gjort ved teatret og ser det ikke nødvendig å finne opp kruttet på nytt. Selvsagt har jeg noen tanker om hva jeg har lyst til å gjøre, men vil ikke avsløre dem her, sier Inger Buresund.

– Jeg tror på samarbeid – teater er en kollektiv kunstform hvor det er mange som må jobbe sammen for å få noe til. Først av alt skal jeg lufte mine ideer for dem som jobber her ved HT. Men jeg tror også på samarbeid både med andre kulturinstitusjoner som blant andre NOSO, og over landegrensene. Det er viktig for Norge at det blir invitert til slike møter. Men i bunn må teatrets lokale forankring ligge. Vi må være trygge på vårt eget for å ha noe å si ute, sier Inger Buresund som har en bakgrunn knytta til Nord-Norge gjennom en far som var fra Tromsø, en oppvekst i Bodø og ei datter som nylig har flytta til Tromsø med mann og barn.

– Jeg er fascinert av Nord-Norge og føler meg veldig hjemme her, sier hun.