Filmen «Dunder» er basert på forfatteren Endre Lund Eriksens monsterunivers i «Dunderly» og er en kort animasjonsfilm på åtte minutter. I filmen utspiller det seg et trekantdrama mellom vennene Bulder, Lex og Modika. Bulder vil leke med bestevennen sin, Modika, men så kommer Lex og stjeler henne fra han. Da blir Bulder villig til å ta i bruk alle virkemidler for å få Modika tilbake.

– Det er slike konflikter barn kan kjenne seg igjen ifra lekeplasser og i barnehagen, disse små vennskapelige konfliktene som gjør at man kanskje kan trekke ting litt for langt. Filmen er både morsom og emosjonell, men vi kan røpe såpass mye at den ender godt, sier produsent Merete Korsberg Dalsbø fra Fabelfjord.

Les også: Overrasket over kvaliteten

Langfilm neste

Selskapet Fabelfjord håper på å produsere en langfilm i samme univers som kortfilmen, og planleggingen er allerede i gang.

– Det er absolutt en plan. Vi har allerede utviklet et langfilmmanus i samarbeid med Philip LaZebnik, som står bak filmer som «Pocahontas» og «Prinsen av Egypt». Vi håper denne kortfilmen viser hva vi er i stand til å få til her i Tromsø, og hvilken kvalitet vi klarer å produsere, sier produsenten.

Kortfilmen er uten dialog, og har en målgruppe på barn fra tre til åtte år. Klipp fra filmen har allerede fått skryt fra en av Pixars sjefsanimatører, og produsenten håper den kan nå langt internasjonalt.

– Det er bare lyder og musikk i filmen, så alle barn kan forstå handlingen. Langfilmen vil bli med dialog, så den blir mer som en familiefilm, sier Korsberg Dalsbø.

Les også: Klare for filmmaraton og kinofest

Musikkinnspilling

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester spilte i dag inn musikken til animasjonsfilmen «Dunder». Musikken er komponert av Sindre Hotvedt, som blant annet har lagd musikken til tv-seriene «Orps» og «Trio» på NRK.

– Jeg vil si vi har lagd det som kalles tradisjonell tegnefilmmusikk, altså vi har valgt å gå ganske tett på handlingen med musikken. Det som er veldig viktig er at filmen i seg selv ikke har noen dialog. Figurene sier bare følelsen de har der og da, og de roper hverandres navn. Regissør Endre Skandfer har vært veldig opptatt av at musikken skal uttrykke følelsene, og da gjerne i dialog. Karakterene får egne instrumenter, så snakker de sammen. Dette har vært et kjempespennende prosjekt for meg, sier komponist Sindre Hotvedt.

Filmen skal være ferdig etter nyttår og filmskaperne er spente på mottakelsen.

– Nå er det siste finish før vi er klare, og det blir stort å få den ferdig. Vi gleder oss til fortsettelsen, og det vil bli utrolig deilig å få vise fram det vi har jobbet med så lenge, avslutter produsenten.

Les også: Pixar hyller tromsøfilm

KOMPONIST: Sindre Hotvedt har komponert musikken til animasjonsfilmen «Dunder» i samarbeid med regissør Endre Skandfer. Foto: Nora Lervik Foto: Nora Lervik
SPENT: Produsent Merete Korsberg Dalsbø gleder seg til å vise fram animasjonsfilmen til publikum. Foto: Nora Lervik Foto: Nora Lervik