TINGHUSET: Straffen for vedkommende og en 25 år gammel medskyldig lyder på fengsel i seks måneder. I tillegg må begge betale 6.000 kroner i erstatning til offeret og 2.500 kroner hver i saksomkostninger.

HA-fest

På nyttårsfesten deltok både medlemmer og inviterte gjester. Rundt midnatt ankom fornærmede lokalet sammen med en kamerat. Like etter sendte han en kvinnelig gjest til nærmeste minibank for å ta ut penger til drikkevarer. Kvinnen fikk med seg både bankkortet og koden. Etter å ha punget ut 2.000 kroner for en helflaske vodka, endte det med at mannen både ble beruset og storkjeftet.

Ble provosert

Det ufine språket provoserte HA-medlemmet. Han svarte med å gi fornærmede flere knyttneveslag i ansiktet. Deretter truet han til seg mannens bankkort og forlangte å få koden. Det ga 51-åringen 6.000 kroner i lomma. Han forsøkte seg også på flere uttak – noe som ikke lot seg gjøre på grunn av manglende dekning.

Les også: Tiltalt for å ha kløpet politimann

Politiet kom

Voldsepisoden førte til at politiet ble tilkalt. Da fornærmede senere ble undersøkt av lege, ble det konstatert hjernerystelse, hevelser og en rekke skrubbsår i ansiktet.

Politiet mente at truslene og voldsbruken kvalifiserte for pågripelse. Derfor var ikke nyåret mange timene før den tidligere HA-lederen havnet på glattcelle.

Ransaking

Under den påfølgende ransakingen i HA-lokalene, ble det funnet to ringer som tilhørte voldsofferet. Senere – etter å ha studert videoopptakene fra minibanken – ble også et annet medlem pågrepet.

Under rettssaken benektet begge ethvert kjennskap til saken. Retten var imidlertid ikke i tvil og valgte å tro på det flere vitner forklarte om voldsbruken og det grove tyveriet.

Les også: Oppbevarte narko hjemme