I budsjettforslaget for 2016 skriver byrådet at kostnadene og driften ved bygging av Tromsøbadet vil kreve at både Alfheim og Stakkevollan svømmehall stenges når det nye badet åpner. Det synes ikke Jonas Moland Robertsen (9) noe om.

– Det er jo litt dumt, for aller helst burde vi jo ha begge deler, mener Robertsen, som akkurat var ferdig med svømmingen da iTromsø var innom Alfheim onsdag kveld.

– Når det nye badelandet åpner blir det jo sikkert mindre folk her på Alfheim, og da kunne jeg fått bassenget litt mer for meg selv, påpeker han.

Vil ha skatehall

At byrådsleder Kristin Røymo (Ap) forsikrer om at Alfheim skal driftes videre som et offentlig bygg, er Robertsen glad for.

– Hvis det ikke skal være svømmehall her, så synes jeg det skal være en skatehall. Det er ikke så stort i Fløyahallen, og jeg liker å trikse med sparkesykkelen, forklarer 9-åringen.

– Uansett burde Alfheim brukes til aktiviteter for barn og ungdom, legger han til.

– En tragedie

En av dem som ser hakket mørkere på den planlagte nedleggelsen er Benjamin Planque (46). Han er i svømmehallen opp til tre ganger i uka, og setter pris på den vakre arkitekturen.

– Jeg synes det er en tragedie dersom Alfheim svømmehall legges ned. Det er et bygg med unik arkitektur og helt spesiell utsikt. Arkitekturen i Tromsø er kaotisk, og det er noen ytterst få bygg som stikker seg ut som spesielt vakre. Dette er ett av dem, og det passer perfekt som svømmehall, sier Planque.

– Å legge ned svømmehallen er et idiotisk forslag. Det er noe helt spesielt med å komme til svømmehallen om morgenen og se soloppgangen, eller alle lysene nå som det er mørkt. Det er et storslått bygg som fortjener skikkelig vedlikehold – ikke nedleggelse.

LES LESERINNLEGGET: Vi som elsker Alfheim

– Fint for barna, men ...

Anne Mette Asfeldt (49) bruker svømmehallen jevnlig, og er heller ingen tilhenger av byrådets forslag om nedleggelse av Alfheim og Stakkevollan svømmehall.

– Vi trenger lokale og lett tilgjengelige bassenger, slik at det blir lett for både barn og voksne å bruke det, mener Asfeldt.

Hun tror Tromsøbadet vil bli et fint tilbud for småbarnsfamilier, men frykter at det vil bli mye rop og skriking for de øvrige brukerne.

– Man leker på badeland, og svømmer i svømmehall. Jeg kommer nok til å fortsette å svømme selv om jeg må gjøre det i et badeland, men det er jo veldig synd.

KLARER SEG: Jonas Moland Robertsen (9) synes det er sørgelig at Alfheim kanskje skal legges ned, men tror han skal klare seg dersom Tromsøbadet får ei vannsklie der man oppnår god fart. Foto: Eline Tylden
TRAGISK: Benjamin Planque (46) synes det ville være tragisk å legge ned Alfheim svømmehall. Han mener det er et storslått bygg som fortjener en skikkelig oppussing. Foto: Eline Tylden
KULTURINSTITUSJON: Anne Mette Asfeldt (49) synes panoramavinduene på Alfheim svømmehall gir en helt spesiell svømmeopplevelse, og ønsker ikke at bygget skal brukes til noe annet. Foto: Eline Tylden