24-åringen fra Tromsø startet opp sitt eget selskap i september i fjor, og ble i august kåret til en av landets beste gründerspirer under gründercampen Emax på Lillehammer.

Sammen med resten av vinnerteamet vant de en reise til Silicon Valley i USA i regi av Innovasjon Norge.

Dedikerte

Fredag kom Feidal tilbake til Oslo etter en syvdagers tur på besøk til gründermiljøet i Silicon Valley.

– Det var veldig inspirerende. Spesielt for meg som er en relativt ny gründer og som driver eget selskap.

Han forteller at han har lært mye etter å ha opplevd gründerånden i Silicon Valley.

– Det er en ekstremt stor dedikasjon og viljestyrke blant personene der, som bygger det som kan være det neste store, sier Feidal.

Utbredt i USA

Vinnerteamet fikk blant annet besøke Google, samt treffe de norske gründerne bak selskapet Dirty Bit som har etablert seg i USA.

– Vi har lært mye om hvordan det er å etablere seg, og det har vært veldig fint å reise som et team, sier 24-åringen fra Tromsø.

Han driver selskapet Fotobaren.no, et eventkonsept med en photobooth-løsning for ulike arrangementer, hvor gjestene kan ta bilder av seg selv med morsomme effekter, og deretter laste bildene rett opp i sosiale medier.

I USA er det allerede 600 leverandører av slike konsepter og det var slik Feidal så muligheten for et lignende tilbud i Norge.

– Siden min bedrift baserer seg på noe som er utbredt i USA, ville jeg utnytte det og tok kontakt med Magnolia Fotobooth som startet opp for åtte år siden. De har i dag 1.500–2.000 oppdrag på årsbasis.

Partnerskap

Etter møtet med bedriften kan det allerede nå se ut til at tromsømannen kan høste frukter av et eventuelt samarbeid.

– Vi snakket mye om hvordan det er å drive selskapet for oss i Oslo og for dem i USA. Det er mulig å få til et partnerskap hvor vi kan bringe en del av deres tilbud til Skandinavia.

Feidal forteller at det var den delen av turen som gikk direkte mot hans bedrift, men at reisefølget også lærte mye om hvordan de skal klare å vokse i et større marked og lykkes internasjonalt.

– Alle kom tilbake med et sterkere ønske om å etablere seg og fortsette med det vi gjør. Nå er det kun jeg som har etablert eget selskap, men jeg vet at de andre også har planer om det, sier han.

Tilrettelegge

– Målet med turen er å inspirere ungdommen til å fortsette med entreprenørskap. Norge står overfor tøffe og spennende tider som byr på mange nye muligheter. Aldri før har skaperlysten vært så høy som den er i Norge i dag. Nå er det viktigere enn noensinne å tilrettelegge for at dagens unge gründere skal lykkes med sine bedrifter i framtida. Vi trenger unge, kreative og skaperlystne talenter til å bygge morgendagens næringsliv, sier Ove Haaversen-Westhassel, prosjektleder for Emax i Innovasjon Norge, og legger til:

– Kanskje grunnlaget for Norges neste store globale selskap etablereres av en eller flere av Emax-deltakerne.

GRÜNDERSPIRER: Vinnerteamet under Emax 2015 vant en reise til Silicon Valley. Fra venstre: Tuva Smith fra Drøbak, Daniel Feidal fra Tromsø, Ida Maage Elstad fra Tyssedal og Simen Fossnes fra Sogndal. Foto: Innovasjon Norge
GOOGLE: Vinnerteamet under et besøk på Google, som tar i bruk kreative metoder for å inspirere til nyskapning. Foto: Innovasjon Norge