I krysset mellom Storgata og Strandskillet er det nemlig ingen gatelys, noe som skaper farlige situasjoner når folk krysser veien uten å bruke gangfeltet.

Bekmørkt uten butikklysene

Gøril Jenssen, daglig leder i Drømmedama, er bekymret over manglende belysning i veikrysset.

– Hadde det ikke vært for butikklysene som er på hele tiden, ville det ha vært bekmørkt. Det er så mørkt at man så vidt ser fortauskantene, sier hun.

Hun får støtte av Kristin Vassbakk, daglig leder på G, og Reidar Stenersen jr. som er frisør tvers over krysset.

– Trafikken øker på i krysset og bilister gasser på for å komme seg gjennom før det blir rødt lys, sier han.

Nestenulykker

Jenssen, Vassbakk og Stenersen ser med skrekk ut i krysset når de er på jobb.

– Vi har jo åpent nærmest døgnet rundt, og ser daglig at folk krysser veien når biler passerer. Jeg bruker å dele ut refleks til gjestene, forteller Vassbakk.

Om ettermiddagen bruker det å være som verst.

– Vi har vinduer rett ut mot veien og jeg opplever nestenulykker så å si hver dag, hvor folk krysser veien uten refleks. Denne delen av Storgata er sterkt trafikkert og det mye buss og tungtransport som benytter seg av veien, sier Jenssen.

– Slike situasjoner oppstår hver dag opptil flere ganger, forteller Stenersen.

Noe må skje

Nå synes de at kommunen bør ta grep.

– Tromsø kommune burde tenke mer på sentrum og investere i flere lyktestolper slik at det blir mer koselig. Jeg tenker mest på de svaksynte og eldre i byen. Det er enda verre for dem, for mørketiden er helt forferdelig i området her, sier hun.

– Jeg synes det er på tide at kommunen tar sin del av kaka og lyser opp krysset.

– Vi har satt opp noen lys utenfor inngangen vår, men det hjelper ikke stort. Kommunen er nødt til å gjøre noe. Det kan ikke se ut som et stort hull her, sier Stenersen.

– Skal se på det

Stig Tore Moe i park- og vegavdelingen i Tromsø kommune, har ingen forklaring på hvorfor det ikke er lys i krysset.

– Jeg vet ikke grunnen til at det ikke er lys på Strandskillet, og oppover mot Grønnegata. Dette er noe vi må se på sammen med Bydrift.

Montering av lys kommer i alle fall ikke til å skje med det første.

– Jeg tviler på at det kommer til å skje i løpet av vinteren. Det har med asfaltering å gjøre. Vi skal se på hva vi har av budsjett til neste år, også er vi nødt til å se på hvor vi eventuelt skal plassere lysene.

MØRKT: Det er lite belysning i Grand-krysset. På Strandskillet strekker mørket seg helt opp til Vestregata. Foto: Tom Benjaminsen