Natt til lørdag går fristen ut for de om lag 900 ansatte ved Sparebanken Nord-Norge (SNN) for å søke om sluttpakke. Allerede før fristen hadde mer enn hundre medarbeidere levert sin søknad.

– Jeg kan ikke gi et eksakt tall ennå, da det blir klart først etter en gjennomgang av søknadene mandag, men det er allerede klart at det endelige antallet er langt flere enn hundre, sier konsernsjef Jan-Frode Janson.

Overflødige ansatte

Tidligere i høst ble det kjent at Sparebanken Nord-Norge ville nedbemanne med hundre ansatte som følge av økt digitalisering innen finansbransjen, samt økt bruk av mobil- og nettbank.

Sparebanken Nord-Norge vil i tiden fremover investere i ny kompetanse innen IT på grunn av digitaliseringen av banktjenester, som dermed også betyr overflødige ansatte. Nedbemanningsprosessen har vært kjent en stund blant de ansatte, og ifølge Janson har prosessen i all helhet vært god, noe som også hovedtillitsvalgt har uttrykt overfor iTromsø tidligere.

– En nedbemanningsprosess er selvsagt krevende både for ledere og ansatte som rammes, men hovedinntrykket mitt er at de ansatte mener at det har vært en ryddig og åpen prosess. Vår ambisjon har hele tiden vært at nedbemanningen skal skje på frivillig basis via sluttpakker, og det vil vi oppnå nå, sier han.

Rause sluttpakker

Sluttpakkene som har blitt tilbudt de ansatte ved SNN beregnes ut fra to kriterier; alder og ansiennitet. Får man full uttelling på begge kriteriene, kan man ende opp med en sluttpakke på to år. Konsernsjefen tror dette har bidratt til at så mange har søkt.

– Ledelsen har tilbudt rause sluttpakker, noe som også gjenspeiles i søkermassen. Nå skal ledelsen gå igjennom søknadene. I utgangspunktet vil vi forsøke å imøtekomme de ansatte så langt det går, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i SNN.