TOMASJORD/OSLO: Selskapet ble nemlig onsdag utnevnt som nasjonal vinner av European Business Awards (EBA) i kategorien Environmental & Corporate Sustainability, på Hotell Thief på Tjuvholmen i Oslo.

Det er på grunn av sitt miljø- og samfunnsengasjement gjennom mange år at strømleverandøren har bemerket seg. I tillegg har de lagt en målrettet satsing på fremtidsrettede energiløsninger og fornybar energi. Nå har de gått videre i konkurransen om å vinne den europeiske prisen.

– Jeg er selvfølgelig svært stolt på vegne av selskapet og våre fantastiske ansatte. Men mest stolt er jeg over alle kundene våre som gjør bevisste valg for å bidra med sitt i vår tids største globale utfordring, nemlig klimaendringene, sier Stig A. Hanssen, administrerende direktør i Ishavskraft.

Fremtidsrettet

I nominasjonsprosessen til det mest miljøvennlige selskapet, har EBA vært i kontakt med 32.000 selskaper i 33 land. Blant dem ble 678 nasjonale vinnere valgt ut, mens på det nasjonale plan ble Tromsø-selskapet utnevnt som én av 16 vinnere.

Frem mot 16. mai kan virksomheter og folk i hele Europa stemme på sine favoritter i de ulike kategoriene til EBA. Da skal nemlig den europeiske prisen deles ut.

– Det viktigste er å jobbe hardt for å få flere energikunder til å gjøre fremtidsrettede og miljøvennlige valg, og få kundene våre til å bruke mindre strøm. Det kan kanskje virke som et paradoks, men det er en del av vår suksess, sier Hanssen.

European Business Awards er inne i sitt niende år, og er Europas største og viktigste program for anerkjennelse av selskaper på tvers av alle sektorer.