Tidligere i dag meldte politiet at en ung kvinne i 20-årene skal ha blitt voldtatt i Kirkegata ved 02.45-tiden natt til lørdag. De ble klar over saken da ei venninne av offeret tok kontakt med dem. Voldtekten skal ha funnet sted i smuget mellom Saga hotell og det gamle posthuset.

– Prioritert

– Vi har ikke full oversikt over hva som har skjedd foreløpig, men har satt ned et team som skal jobbe med saken, sier etterforskningsleder Yngve Myrvoll ved Tromsø politistasjon.

Politiet har satt i gang både teknisk og taktisk etterforskning mens kvinnen er inne til undersøkelser. Deretter skal hun og vitner avhøres.

– Dette er en sak som er prioritet hos oss, men vi er helt i startfasen av den, sier operasjonsleder Reinert Johansen ved Tromsø politistasjon.

Overvåkningskamera i området

Nordlys opplyste tidligere i dag om et overvåkningskamera som kan ha fanget opp aktivitet ved inngangen av smuget der voldtekten skal ha funnet sted. Politiadvokat, Kirsti Jullum Jensen, forteller at politiet har vært kjent med kameraet og at dette kan ha betydning for etterforskningen.

- Vi har vært klar over at det har vært der, og kameraet vil være en del av den etterforskningen vi driver nå. Hva som er på det kameraet må vi finne ut av, men det kan være av betydning for vår etterforskning, forteller hun.

Utover dette ønsker ikke Jullum Jensen å si noe mer om den pågående etterforskningen.

- Vi er fortsatt i den innledende fasen, men vi jobber med full styrke og saken har prioritet, sier hun.

Trafikkert del av sentrum

Normalt er smuget der voldtekten skal ha funnet sted en nokså trafikkert del av sentrum. Politiet ber deg ringe 02800 hvis du har noen opplysninger i saken eller befant deg i området rundt gjerningsstedet mellom 01.45 og 02.30.

- Dersom noen har vært i området, og har hørt eller sett noe, ønsker vi at dere tar kontakt, forteller Jullum Jensen.