LANGNES: Fredag ettermiddag var sykkelklubben i Tromsø samlet til en av sine to ukentlige spinningtimer på SATS Elixia Langnes. Denne økten skilte seg imidlertid kraftig ut fra den vanlige treningen – alle festet nemlig lysende gummitestikler til ergometersyklene sine.

– Skikkelig ballespark

Som du sikkert allerede har gjettet, er påfunnet et stunt i forbindelse med den årlige Movember-aksjonen.

– Nytt av året er MOVE-utfordringen, der deltakerne skal være i bevegelse i 30 dager i strekk. Det er for å rette søkelyset mot menns fysiske helse, forteller kommunikasjonsrådgiver Daggi Slettvold Helling i Kreftforeningen.

Han forteller at de lysende og blinkende testiklene kan fås kjøpt hos Kreftforeningen.

– Vi oppfordrer vi alle til å kjøpe det, og feste ballene på sin sykkel eller spark. Vi avslutter med andre ord aksjonen med et skikkelig ballespark!

LES OGSÅ: Bart med mening

Redder liv

Ifølge Slettvold Helling redder dette stuntet liv, både på kort og på lang sikt.

– Pengene går uavkortet til forskning på prostata- og testikkelkreft, og dette er livsviktig forskning. I tillegg blir man godt synlig i mørket ved å feste de lysende ballene til spark, sykkel eller klær.

– Bør sjekke seg

Morten Haugli (27) kom på tredje plass på landsbasis i innsamlede midler til Movember-aksjonen i fjor, og var også til stede på under stuntet på SATS Elixia Langnes.

– I år har jeg jo tatt det roligere med innsamlingen, men da Kreftforeningen slo seg sammen med sykkelklubben og SATS, tenkte jeg at jeg skulle hive meg med, forteller han.

LES OGSÅ: Movember-president imponert over tromsølag

Haugli mener stuntet er et godt påfunn av Kreftforeningen.

– I sykkelklubben er det jo menn som er i den aldersgruppen som burde sjekke seg for prostata- og testikkelkreft, så det er en smart måte å nå dem på.

Haugli mener de lysende testiklene egner seg godt som julegave.

– Hvis du for eksempel har en far eller en onkel som sykler mye, er det jo en fin gave å gi. For ingenting passer vel bedre enn et par blinkende testikler hengende fra sykkelen for å gi dem et ordentlig ballespark!

Hele Movember-aksjonen i Tromsø avsluttes med barte-fest på Clarion Hotell The Edge førstkommende lørdag kveld. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

blinkende BALLER: Kommunikasjonsrådgiver Daggi Slettvold Helling i Kreftforeningen (til venstre) og Morten Haugli oppfordrer alle til å støtte Movember-aksjonen med disse lysende testiklene nå i mørketiden.
festes SLIK: De lysende testiklene kan festes på sykkelen eller på sparken slik at man blir bedre synlig for bilister i vintermørket.