I løpet av det siste året har kommunen arbeidet med å legge nytt vann- og avløpsanlegg i Gulengveien. Som en følge av arbeidet har veien fått - det som kan se ut som - nye fortau.

- Men de har vært nedsnødde i flere dager uten at noen har brøytet dem. De har vel ikke laget fortau i veien for å sysselsette folk, men for at de skal brukes, sier Daniel Ballovara, som bor i området, til iTromsø.

- Jeg har full forståelse for at andre veier prioriteres først, men de burde ha funnet tid til å brøyte her nå, fortsetter Ballovara som selv arbeider som veiplanlegger.

Flere reagerer

Ifølge Ballovara forsøker folk pliktskyldigst å bruke fortauet.

- Man kan se spor i snøhaugene. Dette er vel ikke den mest trafikkerte veien, men når det foregår veiarbeid i Stakkevollvegen er det desto flere som bruker Gulengvegen, da kan det bli et problem, sier han.

På kommunens nettside gatami.no meldes det om at Gulengvegen er for dårlig brøytet.

- Hele veien fra Holmboebakken til Kræmerbakken er sporete og fortauet er ikke ryddet for snø, skriver vedkommende.

Ingen krav

Prosjektleder for Vann og avløp i kommunen, Frode Pedersen, forteller til iTromsø at regulert veibredde i Gulengveien er for smal til å etablere et forskriftsmessig fortau her.

- Kantlinjen har i tillegg en oppbygning som ikke tåler brøytebilen, grunnen til dette er at det fins kabler og lignende i denne delen av veiarealet som ligger tett mot bebyggelsen, understreker Pedersen.

I stedet for å definere det som et fortau, forklarer han at det heller er ment å være en fortauskant for oppsamling og bortledning av overflatevann fra veibanen.

- Kantlinjen benyttes kun til gangtrafikk de gangene det er bart på bakken, og vil derfor ikke være tilgjengelig til bruk om vinteren, sier Pedersen.

- Men kan du forstå at innbyggerne blir fortvilte, siden fortauet ikke kan benyttes om vinteren og de blir tvunget til å gå ut i veien?

- Folk stiller seg nok spørsmålstegn ved at det ikke blir brøytet der nå, men Gulengveien er ikke dimensjonert til standarden som krever helårsbrøyting, understreker Pedersen.