FÅR KLAGER: Sten Storvestre, vaktleder i Tromsø parkering, får klager fra både taxisjåfører og bøtelagte privatpersoner etter at parkeringsplassene utenfor Fretex er omgjort til taxiholdeplasser. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen

16. november ble de åtte parkeringsplassene utenfor Fretex omgjort til taxiholdeplasser. Likevel er plassene til stadighet fylt opp av privatbiler.

– Siden skiltet har blitt satt opp har vi gitt cirka 50–60 bøter på dette området. Taxisjåførene fortviler og ringer oss stadig, men har en del annet å gjøre enn å kun stå på denne parkeringsplassen hele dagen, sier Sten Storvestre, vaktleder hos Tromsø parkering.

Han ber tromsøfolk respektere at plassene er reservert for taxinæringen.

– Vi vil jo helst slippe å dele ut bøter, det er mye hyggeligere når folk parkerer lovlig, sier Storvestre.

– På vane

Han tror mange rett og slett ikke har lagt merke til skiltet.

– Veldig mange parkerer nok her på gammel vane, og tidligere har dette vært gratis parkeringsplasser på kveldstid. Noen misforstår kanskje også skiltet. I motsetning til skilt som markerer «parkering forbudt» som gjelder i kjøreretningen det er satt opp, gjelder skilt for holdeplass i utgangspunktet 20 meter hver vei, sier Storvestre.

Enkelte av dem som har blitt bøtelagt har klaget til parkeringsselskapet.

– Noen mener for eksempel at skiltet er for lite, men det er ikke vi som setter opp skilt – vi overholder dem bare. I tillegg er skiltet etter forskriften, så det er ingenting galt med størrelsen på det, sier Storvestre.

Flyttet automat

Også parkeringsautomaten til parkeringsplassene er flyttet, for at folk skal få med seg at det ikke lenger er lov til å parkere på stedet.

– Automaten er flyttet rundt hjørnet på sørsiden av bygget, så vi har gjort hva vi kan for at folk skal få med seg at det er ulovlig å parkere her.

Storvestre håper tromsøværinger nå legger seg på minnet at parkeringsplassene for privatpersoner er borte, slik at Tromsø parkering slipper å bøtelegge flere.

– Nå i førjulstida er det mange som stresser med parkeringen i tillegg, men det gjelder å følge med på skiltene og ikke bare parkere på gammel vane, sier han.