Mannen, som er bosatt i Skjervøy, møtte i november i Nord-Troms tingrett tiltalt for flere lovbrudd. Hele tiltalen omfattet 17 underpunkter, deriblant grovt tyveri, simpelt tyveri, skadeverk, vold, narkotikabruk og fyllekjøring med båt.

Drapstrusler

I fjor sommer, da mannen skulle fraktes til Tromsø i politibil, skal han i tillegg ha kommet med flere drapstrusler til politibetjenten.

Blant annet skal mannen ha sagt «jeg skal drepe deg med bare hendene mine» og uttalt at politibetjenten aldri skulle føle seg trygg. Han skal forut for dette også ha motsatt seg arrest.

Flere innbrudd

I en periode fra juli til oktober i fjor i Skjervøy brøt mannen seg inn i to boliger, en gullsmedforretning, en kafé, Skjervøy barneskole, kommunens kulturhus og et hotell. Fra de ulike innbruddene fikk mannen blant annet med seg en Playstation, verktøy, klokker, smykker, en bærbar PC, et kasseapparat, en kalkulator, flere bankkort og en mobiltelefon.

Tyverier og rus

Mannen gjorde også flere tyverier i Tromsø. Ved to ulike anledninger stjal han fra Elkjøp i Tromsø og tok meg seg blant annet et par hodetelefoner og en MP4-spiller.

I fjor sommer skal 32-åringen også ha kjørt en bil i Hamna i Tromsø mens han var påvirket av narkotiske stoffer. Ferden bak rattet endte i en grøft. Like etter kjøringen skal han også ha inntatt kokain. Han er i tillegg tiltalt for å i Tromsø og andre steder ha brukt amfetamin og kokain.

I vår skal mannen også ha kjørt en småbåt i Tromsøysundet til tross for at han var påvirket av alkohol. Ute på sjøen gikk de tom for drivstoff og måtte ringe etter hjelp. Blodprøve viste at han hadde 1,53 i promille.

Erklærte seg skyldig

I retten erklærte den tiltalte mannen seg skyldig i alle tiltalepunktene, men bare delvis skyldig i noen av punktene om innbrudd. I retten møtte fem vitner som forklarte seg. Til slutt ble mannen dømt for ett tilfelle av vold mot offentlig tjenestemann, ett tilfelle av trusler mot offentlig tjenestemann, ett grovt tyveri, åtte simple tyverier, tre innbrudd, ett tilfelle av etterfølgende beruselse etter trafikkuhell, ett tilfelle av oppbevaring av narkotika, ett tilfelle av beruselse under føring av småbåt og to tilfeller av bruk av narkotika.

Tidligere domfelt

Den 32 år gamle Skjervøy-mannen er tidligere domfelt for blant annet vold og narkotikaforhold. Han opplyste i retten at han hadde vært til avrusning og planla ytterligere behandling. Mannen ble i Nord-Troms tingrett idømt seks måneder fengsel, med fradrag på 40 dager grunnet varetektsfengsling. Han er også fradømt retten til førerkort i 18 måneder og må betale 150.000 kroner i erstatning til gullsmeden han brøt seg inn i.