Uttalelsen, som kom i et intervju med radioprogrammet Árdna på NRK, vekker sterke reaksjoner i det nordnorske musikkmiljøet.

– Det handler om en helhetsvurdering, vi er en gjeng som hører gjennom låtene vi får tilsendt, og noen låter opplever vi som bra og relevante for P3 og unge folk i Norge. Mens andre låter havner utenfor. Hvorvidt låten er gjort av en samisk artist eller andre folk i Norge har vi ikke så voldsomt fokus på, sier Bugge i programmet, som ble sendt mandag.

Han bekrefter at det for øyeblikket ikke er noen samiske låter listet på P3.

– De siste samiske låtene vi fikk tilsendt holdt ikke nivået eller vi definerte dem som upassende, sier Bugge i programmet.

Les også: Elektropop til folket

Kombinerer engelsk og samisk

En av Tromsøs mest lovende samiske artister, Ágy, forteller at hun ikke vet om hun skal le eller gråte av Bugges uttalelser.

– Det er litt spesielt. At han sier at musikken er upassende gjør meg oppriktig irritert, sier Agnete «Ágy» Båtnes Braaten til iTromsø.

Selv kombinerer hun både engelsk og samisk språk i sine pop/elektronika-sanger.

– Jeg har alltid skrevet sanger på engelsk, men jeg følte låtene fikk en egen identitet når jeg blandet inn litt samisk. Om det er det at kvaliteten ikke er god nok er det greit. Men om jeg blir uglesett fordi jeg synger på samisk har han tråkket i salaten.

Braaten fikk nyss om saken søndag og har i ettertid fulgt diskusjonen i sosiale medier.

– Det har tatt litt av der, men jeg skjønner at folk reagerer.

Les også: I denne musikkvideoen ser du kanskje noen du kjenner

Flytter til Oslo

Hun er ikke i tvil om at hennes elektronika-pop er innenfor målgruppa til P3.

– Jeg har lastet opp låtene på Urørt og sendt noen mailer, men ikke hørt noe, sier Braaten, som mener at det er vanskeligere enn noen gang å slå gjennom som nordnorsk musiker. Stadig flere, som for eksempel The Band Called Oh!, flytter til hovedstaden for å lykkes innenfor musikken.

– Med dagens teknologi skulle man tro det var blitt enklere. Men det har blitt et Oslo-monopol, sier musikeren, som føler hun har alt hun trenger i Tromsø.

– Per dags dato har eg alt eg trenger her - «det meste e nord».

Les også: Filmet musikkvideo med iPhone