Avhengig av giverglede

Kirkens Bymisjon merker en større interesse for organisasjonen når jula nærmer seg.

FÅR INN GAVER: Ann Karina Sogge og Vibeke Olsen i Kirkens Bymisjon setter pris på at tromsøfolk bidrar med både mat, klær og gaver. Her er de avbildet ved en tidligere anledning. Foto: Ida Ramberg

nyheter

– Tromsø har det med frivillighet i seg, noe som har stor verdi for oss, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon, Ann Karina Sogge.

Les også: Tanken bak er viktigere enn prislappen på gaven

Hjelper barnefamilier

Hun er klar på at bymisjonen er avhengig av folks giverglede året rundt.

– Men vi merker selvfølgelig større interesse for vårt arbeid rundt jul, noe vi også er helt avhengig av, påpeker Sogge.

I tillegg til å hjelpe økonomisk vanskeligstilte barnefamilier med julemat og gaver, steller Kirkens Bymisjon hvert år i stand en stor julemiddag i banksalen for dem som ønsker et sted å feire sammen med andre.

– Det varierer fra år til år hvor mange som kommer, men det har vært opp til 150 stykker der. Det blir også et arrangement i bymisjonens lokaler for dem som ikke ønsker å være rusfri på julaften. Her samles et sted mellom 30 og 60 stykker, forteller Sogge.

– Flinke til å bidra

Samfunnskontakt i bymisjonen, Vibeke Olsen, forteller at tromsøfolk allerede har begynt å tenke på andre, selv om julehøytiden ennå er noen uker unna.

– Både privatpersoner og næringslivet i byen er flinke til å bidra. Vi får inn både mat og gaver, i tillegg til at folk donerer penger, så barnefamiliene som trenger hjelp er allerede sikret julegaver i år, forteller Olsen, som legger til at bymisjonen i fjor hjalp i overkant av 100 barnefamilier.

Når det gjelder den årlige julemiddagen i banksalen på julaften er det nok av folk som melder seg frivillig til å bidra.

– Det er alle mulige slags folk i alle alders- og yrkesgrupper, som har lyst på en litt annerledes julefeiring, forklarer Olsen.