Slik begynner Kristine Larsen, Ap-politiker i Tromsø og nestleder i LO, innlegget hun har skrevet på Facebook fredag ettermiddag etter en tur gjennom Storgata.

Kastet snytepapiret

Hun reagerer med vantro etter at en mann hun passerte ved Stortorget i Tromsø tillot seg å kaste snytepapiret sitt i koppen til damen som satt på gatehjørnet.

"Æ så ka du gjorde. Da du la snytepapiret ditt i koppen te ho så satt på gatehjørnet med koppen sin. Eier du ikke folkeskikk? Eller synest du det e din fine egen måte å vise at du e bedre?", skriver Larsen i innlegget sitt på Facebook.

Og hun fortsetter:

"E du virkelig så liten? At du ikke engang kan ha respekt for andre som har det jævlig? Æ håpe du tenke dæ om neste gang!!"

"Ynkelig"

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Larsen skrev om hendelsen i sosiale medier. Flere har kommentert innlegget og skriver at de er rystet over oppførselen vedkommende viste overfor tiggeren.

"Det finnes noen som vil sparke nedover.. Noen forsøker å hevde seg på bekostning av andre. Det er smålig og lavmål", skriver en person i kommentarfeltet.

"Tenk at noen kan oppføre sæ så ynkelig. Har ikke ord!!", skriver en annen.

"Noen treng å trø på andre for å føl sæ stor! De som gjør sånt e ynkelig små!! Hoff!!"

"Kan ikke trykke like, enkelte har ikke folkeskikk", skriver en fjerde om hendelsen som i kommentarfeltet omtales som råttent gjort, trist og tragisk.

KRITISK: Kristine Larsen, leder for Troms Handel og kontor, mener det at julegrantenningen i år er flyttet til lørdagen går ut over dem som jobber i service-bransjen. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen