I fire år har det blitt arrangert pop-up marked i forskjellige lokaler i Tromsø sentrum, hvor man får muligheten til å kjøpe kortreiste julegaver fra de forskjellige bodene som er satt opp.

I år arrangeres markedet i Storgata 69, og både arrangør, utstillere og besøkende er fornøyde med de sentrumsnære lokalene.

– Vi er jo midt i smørøyet i år, sier Susann Brox Nilsen som selger sine kreasjoner på markedet for fjerde året på rad.

Rekordmange utstillere

Aldri før har så mange utstillere deltatt på julemarkedet som i år.

Alt fra hjemmelagde smykker til tørrfisk, og redesignede retromøbler kan kjøpes her. Camilla Austad, som er blant arrangørene, stiller selv ut varer på markedet, og sier hun er svært fornøyd med oppmøtet i år.

– Vi liker å lage litt liv i sentrum, særlig med så mange kreative mennesker, sier Austad, som ikke utelukker at det kan bli flere Pop-up markeder på nyåret.

Vever luer

Det aller meste som selges på markedet er det utstillerne selv som har laget. Noen av dem driver på hobbybasis, mens andre har egne bedrifter og lever av å selge produktene sine.

En av dem er Charlotte Engstad. Hun står bak merket Stellaria, hvor hun blant annet vever luer, sjal og pledd.

– Når man sitter mye hjemme og jobber, er det fint å komme seg ut blant folk, sier Engstad, som for tiden er opptatt med å veve luer og skjerf som skal brukes som premie til NM i ski i januar.

Alternative julegaver

Kunstner Susann Brox Nilsen har vært på samtlige av pop-up julemarkedene. Hun tror tromsøfolk generelt er åpne for litt alternative julegaver, og at pop-up markedet er en bra plass å få gjort unna julehandelen.

Også de besøkende på markedet er fornøyd med mangfoldet som julemarkedet byr på i år, og flere setter pris på å kunne kjøpe julegaver som er produsert i nærområdet.

– Vi har vært på pop-up julemarked alle fire årene, og dette er det beste til nå. Det er virkelig mye bra å få kjøpt her, sier Ulrikke Lorentzen og Dick Chiang som er på julemarkedet for å kjøpe julegaver.

Populært: Etter hvert strømmet det inn med folk på markedet