I helgen fikk paret et noe uventet besøk da de skulle bake ut bollene ifra melposen fra Møllerens «20 verdens beste boller» med best før-dato 3. august 2016.

Les også: Se hva Gøril fant i maten sin

Fant sprellende larve

For da melposen var ferdigblandet, og bolledeigen skulle kjevles ut, oppdaget de en levende larve som sprellet i den.

– Det var kjæresten min som skulle kjevle ut deigen, og plutselig hørte jeg et eneste stort skrik fra henne. Da hadde hun akkurat oppdaget larven, sier Walquist til iTromsø.

Bollekosen ble derfor raskt avlyst.

– Faktisk har ikke kjæresten min spist brødbakst på et par dager. Det var ganske ekkelt, og etter at vi la merke til den første larven, så vi at det lå tre stykker til oppi melposen. Jeg har aldri opplevd noe lignende før, sier han.

Mandag publiserte han et bilde av melposen med larvene i til Møllerens med teksten: «Verdens beste larveboller? BF: 03.08.16».

Les også: Dette dyret fløy ut av kaffeposen

Produsenten beklager

Pressekontakt ved Møllerens, Jan Erik Eikeland, har full forståelse for at funnet opplevdes som svært ekkelt for paret. Videre forteller han at det er en naturlig årsak til at det skjedde.

– Mel og kornprodukter er jo naturlige produkter fra åkeren som ikke har gjennomgått noen form for sprøytebehandling eller gassing fra møllene, slik man gjorde for 15 år siden. Det synes vi i Møllerens er bra, men derfor kan slike funn oppstå i naturprodukter, sier Eikeland.

Han vil beklage seg overfor Walquist, men også overfor andre forbrukere som kan oppleve dette.

– Vi får en del henvendelser vedrørende dette i løpet av året. Når det først inntreffer, går det dessverre utover mer enn bare et av produktene i samme produksjonsparti. Det er ekkelt for dem som opplever det, noe som vi har stor forståelse for, men vi vil også understreke at dette ikke er helsefarlig, sier han.

Les også: Se hva som dukket opp i denne nøtten

Ikke første gang

Walquist vil imidlertid understreke at han opplevde god service fra Møllerens i etterkant, og har nå fått kompensasjon for den ubrukelige deigen.

Dette er heller ikke første gangen at Møllerens må uttale seg om sine produkter. I oktober kunne nemlig TV2 melde om at i løpet av det siste året har det kommet godt over 20 klager på diverse ekle kryp i deres produkter på produsentens egen Facebook-side.

Lasse Walquist Foto: Privat