28. november mottok politiet i Tromsø melding om en voldtekt i smuget mellom Saga hotell og det gamle posthuset i Tromsø sentrum.

Ifølge politiet har etterforskning nå avdekket at voldtekten var oppdiktet, og saken blir henlagt.

Bevis

Politiadvokat Kirsti Jullum Jensen forteller at de har brukt store ressurser på saken.

– Allerede dagen etter satte vi ned et etterforsknings-team, og saken er etterforsket grundig både taktisk og teknisk. Summen av alle negative bevis gjør at vi konkluderer med at voldtekten ikke har funnet sted, sier hun.

Overvåkingskameraer

I området rundt det påståtte åstedet er det overvåkingskameraer. Jensen bekrefter at de har sett på disse opptakene.

– Kvinnen var på stedet, men det viste ikke noen voldtekt. I videoovervåkingen fremgår det ikke noen straffbar handling, sier hun.

Hun vil ikke utdype andre bevis som har ført til politiets konklusjon, annet enn samlet materiale, vitner, bevis og tidsbildet de har arbeidet ut fra, tilsier at det ikke har skjedd noen voldtekt.

Jullum Jensen forklarer at kvinnen ga en vag beskrivelse av en gjerningsmann. Dette skal ha vært en ukjent person og ble ikke navngitt.

Erkjenner ikke straffskyld

Kvinnen i 20-årene er nå under etterforskning for overtredelse av straffelovens paragraf 225 som omhandler anklage om oppdiktet straffbar handling. Strafferammen er på inntil ett års fengsel.

Hun erkjenner ikke straffskyld.

– Hun har ikke innrømmet at hendelsen er oppdiktet. Utover det kan jeg ikke utdype hva hun har fortalt i avhør, sier Jensen.