Det er ansatt nær 40 personer på ambulansestasjonen på UNN, inkludert lærlinger og ledelse. 35 ambulansearbeidere går i turnus, og mange tilbringer mye av tiden sin på stasjonen når de er på vakt.

– Det er trange økonomiske kår, og vi får svært lite midler til å skape god stemning på stasjonen. Derfor har vi tatt saken i egne hender, og gjennom dugnad fått pyntet til jul, forteller Steffen Franco Hollup, ambulansearbeider og initiativtaker bak den hjerteglade juledekoren.

Les også: Nissedamene inntok byen med gaver til ungene

Viktig med stemning

Han forteller at det på dagtid kan være opptil 17 personer på jobb, og at det er viktig å piffe opp stemningen og ha litt humor.

– Vi har handlet nye julestjerner og julelys av egen lomme, og ser på dette som et bevis på at vi får det til når vi vil, sier Franco Hollup.

Hovedattraksjonen i julepynten er den sirlig oppsatte hjerterytmen til et friskt hjerte – som pulserer under gelenderkanten på stasjonen.

– Det var min idé å gjøre det her, men jeg skal ikke ta på meg å ha funnet det opp. Jeg så det på nett at det var gjort andre steder, og fikk lyst til at vi kunne gjøre det sjøl, sier Franco Hollup.

Les også: Obs! Så mange biler bulkes hver dag i desember

Initiativrike

Stasjonssjef på ambulansen, Espen Stellander, er stolt over hva som har blitt gjort.

– Dette viser at gjengen er sammensveiset, og det er ikke første gang de tar tak i stasjonen, sier han, og forteller at de ansatte av egen lomme har kjøpt inn alt fra tv til gardinstenger, lagt fliser på kjøkkenet og laget terrasse.

– De har gjort mye for å få en bedre hverdag. Vi som ledelse setter pris på at de gjør det beste ut fra en trang økonomisk situasjon. Dette er en ekstrem jobb, og jo triveligere de har det når de er på stasjonen, jo bedre kommer det andre til nytte.

I løpet av jula er det mange som må tilbringe flere dager på stasjonen, og da er det viktig med litt stemning. Selv om mye er gjort av de ansatte, vil det i alle fall bli julemat på bordet.

– Stasjonen og UNN står for julemat i julehelga, sier Stellander.

Les også: – Ingen jul uten Dølan

Vekker oppmerksomhet

Flere forbipasserende har lagt merke til den gode julestemningen på ambulansestasjonen, og roser de ansatte for innsatsen.

– På vei til jobb i går observerte en kollega av meg at ambulansestasjonen på UNN hadde noen spesielle julelys på rekkverket på nedsiden – altså ut mot hovedveien. De har rett og slett hengt opp julelys i et mønster som viser en hjerterytme, sier Heidi Wikstad Amundsen.

Hun jobber på felleskontoret nedfor der Nobina holder til. Det er en del av UNN som holder til i et eget bygg.

– Jeg ble med og så gikk vi bort på formiddagen for å spise lunsj i forskningsparken – da så vi det en gang til. Det var utrolig koselig og artig og se, forteller hun.

– Vi ble hjertelig glad for å se det – det så veldig tøft ut.

STEMNING: Steffen Franco Hollup, ambulansearbeider og initiativtaker bak den hjerteglade juledekoren, sier de ansatte har gravd i egen lomme for å skape julestemning på jobb. Foto: Privat.