Fra 2017 seiler Hurtigrutens ekspedisjonsskip på verdens største elv inn i den søramerikanske regnskogen.

Hurtigruten åpner nemlig nå helt nye reiser - som skiller seg ganske ut fra den tradisjonsrike rutefarten langs norskekysten.

Ekspedisjonsseilaser

Konsernet satser nå på ekspedisjonsseilaser, som seiler helt andre steder enn de ordinære hurtigruteavgangene.

I 2017 seiler Hurtigrutens ekspedisjonsskip langs både den søramerikanske atlanter- og stillehavskysten ifølge en pressemelding til iTromsø.

Les også: Solgte ut dataspill-cruise på Hurtigruten på 12 minutter

MS Fram

Ekspedisjonsskipet har navnet MS Fram og skal seile den eksotiske ruta i mars og oktober 2017.

Det er også planlagt reiser for 2018.

- Vi ønsker å by på enestående og meningsfulle opplevelser og la folk får utløp for utforskertrangen sin i sporene til ekspedisjonspionerene. På overseilingen fra Nord-Afrika til Sør-Amerika følger vi omtrent ruten til Thor Heyerdahl og Ra II-ekspedisjonen, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i pressemeldingen.

Les også: Drømmer om strømdrevet hurtigrute

Tilbyr aktive reiser

I pressemeldingen skriver Hurtigruten at utforskerturisme er i sterk vekst.

- Folk vil ikke lenger være passive tilskuere på ferie. Derfor byr Hurtigruten på aktive og lærerike reiser. De mange unike ekskursjonene og forelesningene gir gestene ekte nærkontakt med naturen og kulturen der vi seiler, sier Skjeldam.

Et rikt dyreliv

Hurtigruten lokker blant annet med en Amazonas-reise som starter i Manaus dypt inne i regnskogen i det nordlige Brasil. Skipet skal gå til kai på steder som Parintins og Santarém hvor det tilbys lokale ekskursjoner.

De skriver videre at gjestene vil kunne få se dyr som jaguarer, tapirer, brølaper, papegøyer, pirajaer og kaimaner.

Skjeldman opplyser at Hurtigruten ønsker å spre kunnskap og skape bredt engasjement for å bidra til å verne om reisemålene skipene seiler på.

- Gjennom å engasjere flere ambassadører og gjennom bærekraftstiftelsen Hurtigruten Foundation vil vi bidra til at turister også i fremtiden kan glede seg over meningsfylte reiseopplevelser i sårbare strøk.

Ved utløpet av Amazonas fortsetter seilingen sørover langs kysten av Brasil. Reisen avsluttes i  Uruguays hovedstad Montevideo 16 dager etter avgang.

Ekspedisjoner til Sør-Amerika

Hurtigruten skal seile langs både den søramerikanske atlanter- og stillehavskysten. Spesialseilingene skal gå blant annet til Chile, spissen av Antarktis,

Costa Rica og Argentina.

Foto: Hurtigruten/Shutterstock