Lørdag ettermiddag vandret en hel gjeng med glade nisser langs Storgata med sekkene sine fulle av gaver til forbipasserende, snille barn. Nissene ble møtt med store smil av folk i byen, og barna flokket seg rundt nissene.

– Vi kledde oss ut som nisser i desember i fjor, og det ble en stor suksess. Da bestemte vi oss for at dette må vi ha som årlig tradisjon, og det passer fint å ha det under Døladagen når det er mye folk i byen, sier Line Raja Olsen.

Les også: – Det blir ingen jul uten Dølan

Sangglade nissedamer

Nissen har det travelt i julestria, og intet unntak for denne nissegjengen. Lørdagen gikk til gaveutdeling til barna, vandring rundt juletreet i kirkeparken og julesang.

– I fjor sang vi sammen med Målselv mannskor på Ølhallen. I år stiller vi med eget nissekor. Vi har til og med fått trykket opp eget hefte med sanger, sier de.

Les også: Søker julefamilier til internasjonale studenter

Seks damers initiativ

Det hele startet for fire år siden under en middag hjemme hos Olsen. De var seks damer som fant ut at de ville finne på noe sprell, og bestemte seg spontant for å kle seg ut.

– Vi samles to ganger i året for å kle oss ut bare for gøy. Vi har vært indianere, superhelter, hekser og folk fra 20-, 30- og 40-tallet, og nå nisser. Folk ser litt rart på oss, men det er jo bare artig, sier Gerd Pedersen.

Les også: Hva skal man gi i julegave til de som har alt?

Barnslig moro

Gjengen vokser stadig og teller i dag over tyve utkledningsglade damer. Yngste i gjengen er i tyveårene, men de aller fleste er damer i 50-årsalderen.

– Det er jo veldig artig at gamle kjerringer som oss kan ha det barnslig gøy. Jeg møtte postmannen i dag, jeg ropte god jul til han og han ropte tilbake «you make my day». Det blir god stemning av dette, sier Roshild Nikolaisen, til latter fra resten av nissene.

Les også: Obs! Så mange biler bulkes hver dag i desember

Søker sponsorer

Damene hadde pakket over 200 gaver som de delte ut langs Storgata lørdag, med smått og godt til barna. Nå håper de å få inn sponsorer til neste års nissestunt.

– Vi kjøper jo inn alt selv, og vi skulle gjerne hatt noen som ville sponset oss. I fjor gikk vi tom for gaver allerede halvveis i gata, så vi må ha en del godteripakker med oss, sier de.