Værforholdene på mandag skapte store utfordringer i trafikken og på flyplassen. Tromsø lufthavn måtte blant annet stenge rullebanen i om lag en og en halv time for å rydde unna snøen.

– Det kom rundt 20 centimeter snø, noe som er relativt mye. Samtidig så er det slik på en ordentlig snøværsdag i Tromsø, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Håvard Thorset.

Liten storm

Videre forklarer han at det ble målt en maksvind på 22 m/s ved deres målestasjon på Kjølen. Noe som tilsvarer liten storm.

– Her på Vervarslinga var det maksvind på 12 m/s, noe som er liten kuling. På Langnes var det 16 m/s. Her var det så vidt oppe i sterk kuling, forklarer Thorset.

– Det er ikke ofte det er så sterk vind på Tromsøya. Det var også kraftige vindkast, som vi ikke får med oss på disse målingene, legger han til.

Mer snø

Totalt er det lagt seg 56 centimeter snø ved Vervarslingas lokaler ved Prestvannet, og det skal trolig fortsette å snø i noen dager til.

– Det vil snø utover dagen tirsdag, og først på dagen i morgen. Bygeværet vil gi seg litt utover dagen onsdag, sier meteorologen.

Det ser ut til at oppholdsværet vil holde seg fram til og med torsdag, før det igjen er duket for nedbør.

– På fredag kan det komme litt nedbør i form av snø, sludd eller kanskje regn, sier han.