Etter at Kufaas tok over sjefsstolen, etter at det ble kjent at kommunen vedtok å kjøpe det konkursrammede alpinanlegget, har han virkelig gått i tenkeboksen for hvordan han fremover kan redde alpinanlegget og sikre en permanent og bærekraftig løsning for fremtiden. Allerede fredag vil noen av planene bli realisert, til fordel for alpinentusiastene.

– Da lanserer vi både vår egen nettside med online billettsalg, samtidig som vi skal være aktive på Facebook. Vi skal også halvere billettprisene på heiskortene, sier Kufaas, daglig leder for Tromsø Alpinpark AS, til iTromsø.

Slippe kø

For å illustrere det hele trekker han fram sesongkortene som tidligere lå på 3.400 kroner og som nå vil koste 2.000 kroner. I tillegg kan en familie på to voksne og to barn sikre seg sesongkort til 5.000 kroner.

– Inne på nettsidene lager man sin egen profil, og her kan man enkelt fylle på heiskortet sitt både fra pc-en, mobilen eller nettbrettet. Folk vil også slippe å stå i kø, så med tiltakene ønsker vi absolutt å legge mer til rette for kundene våre, sier han.

Den totale pakken fra kommunen er på 10 millioner kroner hvor 3,3 millioner av disse har gått rett til å kjøpe anlegget. Resten går til investeringer for oppgraderingen av skiparken. Alle investeringene som gjøres, skal tilbakebetales i leien fra Tromsø Alpinpark og til kommunen. Kufaas kan ikke vente med å ta fatt på forberedelsene til neste vintersesong.

– Da skal vi doble kunstsnøproduksjonen slik at vi allerede 15. desember kan åpne opp for skientusiastene. I dag er det langt ifra noen garanti at bakkene åpner så tidlig, men med 10 til 15 snøkanoner, og med nye rørgater som også kan strekkes lengre, kan vi få mer kunstsnø helt oppe i bakken, sier Kufaas.

Offpist

Dem som liker den litt mer ekstreme varianten av alpinkjøringen kan glede seg til neste sesong.

– Det er flere steder utenfor løypene hvor folk kjører offpist, og selv om det ikke er rasfarlige områder, så er det skummelt med trærne som står i veien. Vi tenker derfor å kutte noe skog for å tilrettelegge bedre for dem som ønsker å kjøre offpist, sier han.

Generelt skal han prøve å forbedre bakkene ytterligere.

– Det er flere områder hvor det er potensial, og hvor jeg ser at vi kan hogge bort noe skog for å forlenge, og gjøre bakkene bedre. Derimot er det ikke forsvarlig å kutte skog nå om vinteren, da vi kan risikere at folk skader seg ved å kjøre på trestubbene. Derfor er dette tiltak vi skal sette i gang med til sommeren, sier Kufaas.

Det er fortsatt usikkert når bakkene vil åpnes denne sesongen.

– Vi håpet egentlig på å få åpnet til helga, men så kommer mildværet og derfor tror jeg det heller er mer sannsynlig at vi åpner anlegget i romjula. Da i første omgang bamseløypa.