Natt til tirsdag fikk daglig leder for Karls fisk og skalldyr, Karl Albert Hansen, melding om at brannalarmen var gått i hans produksjonslokaler i Tromsdalen.

Da han kom fram og åpnet dørene slo røyken ut mot han.

– Trygg Vakt og jeg tok oss inn og røyken sto mot oss. Man kan være stor i kjeften, men når det kommer til røyk må vi nordlendinger melde pass, sier Hansen, som ikke nølte med å ringe brannvesenet.

Røykovnen fikk illebefinnende

Tromsø brann og redning konstaterte raskt at røyken kom fra røykovnen, og at det ikke var snakk om åpne flammer.

– Det var røykovnen som hadde fått et aller så lite illebefinnende. Røyken, som skulle endt opp inne i skapet, havnet utenfor. Flammene var lukket inne i generatoren, så det var ingen fare der, sier Hansen, som skryter av innsatsen til både Trygg Vakt og Tromsø brann og redning.

Han legger til at røykleggingen ikke setter produksjonen etter skjema like før jul.

– Vi har jobbet godt frempå, men det er snakk om noen røykskader i kontorlokalene.

En vekker

På Facebook skriver Hansen «Hadde ikke dette blitt oppdaget tidlig kunne det endt mye verre.»

Fiskeprodusenten forteller at han flere ganger har blitt vekket av både innbrudds- og brannalarm, men at det alltid har vært snakk om falsk alarm.

– Denne gangen stemte det, så jeg er glad for at jeg rykket ut, og ikke minst at systemene våre fungerer, sier Hansen.

SKREMT: Karl Albert Hansen nøler ikke om alarmen går igjen i Tromsdalen.Foto: Aleksander Tokle Foto: Aleksander Tokle