Søndag måtte passasjerene i et SAS-fly hasteevakueres etter røykutvikling under avising ved Tromsø lufthavn.
            (Foto: Tipser)

Søndag måtte passasjerene i et SAS-fly hasteevakueres etter røykutvikling under avising ved Tromsø lufthavn.Foto: Tipser

Dette tror de var grunnen til røykutviklingen

Teknikere tror røykutviklingen i SAS-flyet skyldtes avisningsvæske som kom i kontakt med en motor.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Søndag ble et fly som skulle ta av fra Tromsø lufthavn evakuert etter at det oppsto røyk i kabinen. Anne Nielsen, pressemedarbeider i SAS, forteller at teknikere har sett på flyet og trolig kommet fram til en konklusjon.

- Teknikerne mener grunnen til røykutviklingen høyst sannsynlig er avisningsvæske som har kommet i kontakt med en motor. Denne motoren er plassert bak i flyet og genererer elektrisitet når flyet står på bakken. Når væsken har kommet i kontakt med denne kan det ha skapt røyk i kabinen, sier Nielsen.

Hun forteller at teknikerne fremdeles skal se mer på flyet og skal i dag gå gjennom tester, blant annet ved å starte flyets motor.

- Men alt tyder på at dette er grunnen til røykutviklingen, sier Nielsen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: