I løpet av romjulen var det to husbranner på Kvaløya. På kvelden lille julaften tok en enebolig i Kittistien på Slettaelva fyr og pådro seg store røykskader. Mindre enn to dager senere brant en enebolig på Slåttnes på Kvaløya ned til grunnen. Det var ikke snakk om noen personskader i noen av de aktuelle husene.

Ikke dratt ut

Leder for etterforskningsseksjonen i Troms politidistrikt, Arvid Lajord, forteller til iTromsø at de foreløpig ikke har satt i gang full etterforskning av de to husbrannene mandag. Derimot tyder mye på at de har funnet årsaken til den ene boligbrannen i Kittistien.

– Uten at vi kan konkludere med det, tyder ting på at det kan være en elektrisk feil som utløste brannen her, sier Lajord.

– Hvor stort ble skadeomfanget av boligen?

– Vi har foreløpig ikke tatt turen ut dit, så vi har ikke flere opplysninger annet enn hva som allerede er kjent gjennom media, sier han.

Prioriterer

Det er foreløpig usikkert når politiet skal gå i gang med å etterforske de to husbrannene.

– I første omgang prioriterer vi huset på Slåttnes som brant helt ned. Vi har tett dialog med krimteknikerne og vil fort finne ut når vi skal starte etterforskningen for fullt, sier Lajord.