LANGNES/SENTRUM: På Nerstranda kan senterkoordinator, Marita Sørensen, fortelle at de synes romjula går greit for seg – også med tanke på kundeparkeringen.

– Det virker som om ikke folk er like stressa nå i romjula, og derfor går parkeringen stort sett greit for seg. Mange kommer også til senteret til fots, sier Sørensen.

Hos dem startet flere av de største butikkene romjulssalget mandag. Noe som skaper litt ekstra trykk med kunder.

– I første omgang så er det butikkene som forbereder seg mest med tanke på å øke bemanningen. Eller synes vi det går rolig for seg og folk kjører forsiktig og oppfører seg som regel pent, sier hun.

Parkeringsvakter

På Jekta storsenter er både parkeringsvakter satt inn for å forhindre kaos i parkeringshallen, samtidig som at åpningstidene, i år som i fjor, er forlenget til klokken 19.00 i romjula.

– Å forlenge åpningstidene er et tiltak som vi startet med på den store byttedagen i fjor for å ikke skape kaos, som viste seg å gi såpass gode resultater at vi gjorde det samme i år. Derfor har vi hele tiden hatt et jevnt sig, og trafikken har gått rimelig greit for seg. Kundene er heller ikke stressa nå som de fleste har ferie, så parkeringen går greit for seg, sier senterleder Laila Myrvang, til iTromsø.

Salg og bytting

Videre kan hun fortelle at det er en god grunn til at folk er ekstra interesserte i å avlegge kjøpesentrene et besøk nå i romjula. Også det faktum at sentrene var stengt i hele tre dager før de åpnet igjen mandag.

– De fleste butikkene startet allerede med romjulssalget mandag, og derfor er det flere kunder som benytter seg av dette, samtidig som de bytter julegavene sine eller bruker gavekortene de fikk til jul, sier Myrvang.