Går årstallet til fjells

Årstallet i fjellet på nyttårsaften har blitt en tradisjon i Tromsø, og gjengen i Fjellfyrverkeriet lar seg ikke stoppe av at Fjellheisen står stille.

Vi tok en prat med de frivillige bak årets fjellfyrverkeri som i år må bære årstallet opp fjellsiden.

GODT MOT: Kondrad Rockwell-Eriksen (t.v.), Michelle Pedersen, Julie Westerlund Skogstad og Ove Isaksen, har ikke noe imot en tur på fjellet. Foto: Trond Tomassen 

nyheter

En gjeng av de frivillige i «Fjellfyrverkeriet» har samlet seg i Tromsdalen for å bære sekker stappfulle av utstyr. Før har de fått hjelp av fjellheisen til å frakte opp alt de trenger, i år må de gjøre det til fots.

– Vi tar det som ei treningsøkt. Det er kjempevær og vi får en fin tur, sier leder i «Fjellfyrverkeriet», Michelle Pedersen (28).

LES OGSÅ:

Legger ned hundrevis av frivillige timer for fyrverkeriet

«Fjellfyrverkeriet» legger ned hundrevis av timer for at tromsøfolket skal få nyte best mulig fyrverkeri på nyttårsaften.


Ingen skredfare

Søndag ble det gjort skredvurdering i området, og beskjeden så langt er at det er trygt å sette opp tallet.

– Vi skal sjekke forholdene i dag (tirsdag journ.am.) også. Slik det ser ut nå så kommer det til å gå bare bra, sier Pedersen som kan så godt som garantere at tallet «2016» kommer til å lyse over Tromsø på nyttårsaften.

LES OGSÅ:

Fyrverkeri-show på Kvaløya

Eide Handel skøyt opp fyrverkeri til titalls tusen kroner to dager før nyttårsaften.


Godt miljø

Michelle Pedersen har selv vært en del av gruppa siden hun var 15 år. Hun mener det er det gode miljøet blant de frivillige som gjør at det er verdt å legge ned så mye tid og krefter i fyrverkeriet hvert år.

– Og så er det jo til glede for hele byens befolkning. Dette er en fin gjeng. Det er også en fin nyttårsaften-tradisjon. Det hadde blitt veldig rart om vi ikke skulle gjøre dette. Fjellfyrverkeriet har rett og slett blitt en vane, sier hun før hun pakker sekken sin og går etter de andre opp i fjellet.