Inviterte naboungene på snøkino i hagen

Ole Mahtte Eira Tellefsen (36) brukte en og en halv dag for å lage i stand snøkino i hagen – til stor glede for naboene.
nyheter

Søndag ettermiddag samlet 25 store og små seg i ei snøgrop, eller snøsofa om du vil, i hagen hjemme hos Ole Mahtte Eira Tellefsen (36). Der hadde nemlig han og lillebroren stelt i stand for utekino.

– Vi var på en barnebursdag i går, og da spurte jeg om det var noen som ville komme og se film i dag. Da tenkte jeg at vi like så godt kunne gjøre det utendørs, forteller Tellefsen til iTromsø, som sier han har hentet inspirasjonen fra hjembyen Kautokeino.

– Jeg har bodd mange år der og vært på is- og snøkino, hvor vi har kjørt snøscooter på drive in-kino. Så inspirasjonen er helt klart der ifra.

Lagd av vann og is

Utekinoen består av et stort lerret på 320 x 180 cm, for å være tilpasset 16``9-format og ei stor sittegrop.

– Vi brukte fire timer på lørdag og hele dagen i dag. Selve skjermen har vi polert med sørpe av vann og is, for å få den så klar som mulig, forklarer den kreative snøkinosjefen.

I snøgropa var det god stemning blant de godt kledde kinotitterne, som både hadde noe varmt i koppen og popkorn, samtidig som gradestokken viste omtrent fem minus.

– Tilbakemeldingene har vært veldig gode. Jo kaldere, jo bedre, for da blir lufta og skjermen klarest mulig.

LES OGSÅ: John-Kristian Dalseths beste filmer

Skikkelig kinostemning

I tillegg projektor, har naboene i fellesskap ordnet med stikkontakter, fakler og høyttalere.

– Vi har fått til veldig god lyd. Og for å få skikkelig kinostemning, så viste vi noen kinoreklamer fra YouTube helt i starten, sier Tellefsen.

LES OGSÅ: Dette er nytt i 2016

Viste filmen «Frost»

Som seg hør og bør i det kalde været, er det barnefilmen «Frost» som går over snølerretet.

– Det er jo ingen annen film som passet bedre til dette, sier Tellefsen, med datteren Save Maija Sara (2,5) på armen.

– Hun har nok også hatt litt bestemmelsesrett på filmvalget.

– Er dette en suksess for gjentakelse?

– Tja, naboene har jo allerede spurt hva vi skal se i morgen. Kanskje det blir voksenkino med «Død snø», sier han lattermildt.