Daglig leder for alpinparken, Rune Kufaas forteller at det har vært mye arbeid for å få bakken klar, i første omgang turløypa.

– Vi har hatt seks snøkanoner i gang og har jobbet på spreng døgnet rundt den siste uka for å være klar til åpning torsdag ettermiddag.

Mye ubrukte slalåmski

Kufaas forventer at det kommer mye folk de nærmeste dagene. Enkelte var faktisk på plass før bakken hadde åpnet.

– Allerede torsdag formiddag sto det flere japanske turister her og hamret på døra. Vi får håpe de kommer tilbake senere, sier han.

Bakken skal være åpen for alle, også dem som i utgangspunktet kunne tenke seg å bli inne.

– Jeg vet at det står mange ubrukte slalåmski rundt omkring i garasjer i Tromsø. Jeg håper folk finner fram skiene og snowboardene og kommer hit. Man trenger ikke ha sesongkort for å ha det gøy i bakkene. Vi skal ikke være et gigantanlegg, vi skal være et bynært anlegg for befolkninga og idretten i Tromsø, forteller Kufaas.

Koste seg i kulda

Alpinparken solgte 20 dagskort i den første timen etter åpning. Tåringene Mathilde Ulriksen og kompis Elias Ingebrigtsen suste ned bakken med pappa Morten Ingebrigtsen (41) hakk i hæl.

– Det er skikkelig artig og bra føre. Vi har ventet lenge på at bakken skulle åpne. Vi har kjørt mye slalom, sier de to fornøyd.

– Er det ikke kaldt?

– Nei, vi har varmeputer i skoene, dessuten kjører vi så fort at vi ikke rekker å bli kald, smiler tiåringene.

Topptur-oppladning

Til tross for at gradestokken viste 17 blå torsdag ettermiddag, var det mange som hadde tatt turen til sesongåpningen. Kompisene Daniel Kristoffer Swart (27), Johan Mikkelsen (23) og Even Stange (23) som alle studerer i byen, gleder seg til å bruke alpinanlegget fremover. De tror at flere vil gjøre det samme.

– Vi lader opp til topptursesongen. Det er veldig bra at man har et alpinanlegg i nærområdet, og med billigere priser på årskort så håper vi at folk kjenner sin besøkelsestid. De har gjort en fabelaktig jobb her, de har fått mye ut av lite snø, sier kompisene.

Støtte fra kommunen

Daglig leder Rune Kufaas retter en stor takk til Tromsø kommune som i november kjøpte anlegget. Byråd for oppvekst, utdanning og idrett Brage Larsen Sollund (Ap) var også til stede på åpningen. Han og Kufaas var de to første som benyttet seg av løypa.

– Slalåm og snowboard er et veldig godt lavterskeltilbud for hele familien. Det er en fin måte å holde seg i aktivitet utenom organisert idrett, sier Sollund.

Både Sollund og Kufaas er glad for at de fant en rask løsning etter at anlegget ble lagt ut for salg, og begge skryter av et godt samarbeid som har gjort en så snarlig avklaring mulig.