Det var etter skoletid torsdag at en mann prøvde å lokke med seg en elev fra 7.-klasse på vei hjem fra Storelva skole.

– Slike hendelser skaper naturlig nok en del frykt og vi har nå iverksatt en del tiltak, sier rektor ved Storelva skole, Grete Ollila til iTromsø.

Inn i skolegården

Skolen har kontaktet politiet, men ifølge Ollila har ikke 7.-klassingen klart å beskrive mannen.

– Han sa det var en mørk bil og en norsk mann. Bilen var oppe i rundkjøringa rett ved hovedinngangen, men han har ikke klart å gi en detaljert beskrivelse av mannen, forteller Ollila.

Etter hendelsen kontaktet skolen politiet, som nå øker sikkerheten rundt skolen.

– Vi har hatt en god dialog med politiet, som også har bedt oss og iverksette våre tiltak. De kommer til å patruljere området og har rådet oss til å snakke med alle elevene på skolen for å skape ro og trygghet.

– Ikke gå alene

Ollila forteller at de har gitt klare retningslinjer til elevene.

– Vi ønsker å opptre nøkternt og behersket, selv om denne episoden skaper grunn til bekymring. Vi har sagt til elevene at de ikke må ta imot godteri fra fremmede eller gå inn i fremmede sine biler. Hvis det kommer noen, må de rope etter hjelp og springe fort bort og kontakte noen voksne. Vi har også bedt elevene om å prøve å huske hvordan personen ser ut, hvis situasjonen skulle oppstå igjen.

Elevene har også blitt bedt om ikke å gå alene hjem.

– Politiet er kjent med saken og følger nøye med. Samtidig ønsker vi ikke at elever skal gå hjem alene i en periode fremover. Vi har også sendt tekstmelding til alle foreldre og sendt med elevene et infoskriv om episoden og hva vi skal gjøre for at ungene skal føle seg trygge fremover, sier Ollila.