Et norsk F-16-fly observerte klokken 03.15 et havaristed på bakken et sted mellom den nordvestre delen av sjøen Akkajaure og den norske grensen, opplyser Sjø- og redningssentralen i Sverige.

– Det er ingen tvil om hva som har hendt. Det er et veldig, veldig tydelig havaristed,  sier pressetalsmann Daniel Lindblad til VG.

Mayday-anrop

Det svenskregistrert postflyet av typen Canadair CRJ200 tok av fra Oslo lufthavn med kurs mot Tromsø. Natt til fredag ble det meldt savnet. Hovedredningssentralen fikk melding klokken 00.20 om at et fly med kallesignal Air Sweden 294 hadde sendt ut mayday-melding og deretter forsvunnet fra radaren.

– Vi ble kontaktet av flygeledelsen i Bodø cirka klokken 01.45. De hadde mottatt et nødanrop da flyet befant seg ved sjøen Ritsemjaure cirka 25 kilometer fra grensen til Norge. Det var et kort mayday-anrop som ikke inneholdt noen informasjon om hva som var galt med flyet, sier Lindblad til VG.

Ikke norske

Det var trolig to personer om bord i flyet.

– De er hverken svensker eller nordmenn, men fra et annet europeisk land, opplyser Lindblad.

Hovedredningssentralen Nord-Norge opplyser at de norske ressursene trekkes tilbake etter at havaristedet ble funnet.

Daniel Lindblad opplyser at alle redningsmannskaper avslutter oppdraget, og at svensk politi og den svensk fjellredningstjenesten nå overtar.

Fra norsk side ble det lett etter flyet både med Sea King, to F-16 fra Forsvaret og frivillige mannskaper.

– Vi kan bekrefte at vi er med på  å lete etter et svensk fly, sier Tove Kaspersen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til VG.