Forsinkelser: Dårlig vær på sør- og østlandet kan føre til forsinkelser i flytrafikken fra Tromsø søndag ettermiddag. FOTO: Ronald Johansen
            (Foto: RONALD JOHANSEN Ronald Johansen RONALD JOHANSEN RONALD JOHANSEN)

Forsinkelser: Dårlig vær på sør- og østlandet kan føre til forsinkelser i flytrafikken fra Tromsø søndag ettermiddag. FOTO: Ronald JohansenFoto: RONALD JOHANSEN Ronald Johansen RONALD JOHANSEN RONALD JOHANSEN

Dårlig vær sørpå kan føre til forsinkelser i flytrafikken

Dersom du skal reise med fly fra Tromsø i dag, kan det hende du må belage deg på forsinkelser
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Det er forventet tungt snøvær på Sør- og Østlandet i løpet av ettermiddagen. Dette kan medføre såkalte følge-forsinkelser på innkommende fly til Tromsø, og dermed forsinkelser på fly som skal videre fra byen.

– Hos oss er det ganske normalt og alt ser bra ut nå, men det er forventet litt tøft vær på Sørlandet og Østlandet i ettermiddag. Dette kan føre til forsinkelser på fly som skal derfra, sier Jonny Andersen, lufthavnssjef på Tromsø lufthavn.

LES OGSÅ: Tromsø-mann har vært pilot på flyet som styrtet i Sverige (Pluss-sak)

Forventer forsinkelser

Ifølge Andersen kan slike forsinkelser forplante seg.

– Dette kan medføre følge-forsinkelser. Dersom et fly fra Kristiansand, der snøværet er tungt nå, er forsinket ut derfra og skal ende opp i Tromsø, vil forsinkelsen følge flyet hele veien hit, sier han og legger til at man forventer slike forsinkelser utover dagen.

– Dersom værprognosene slår til kommer det nok til å bli en del forsinkelser som følge av dette i ettermiddag. Foreløpig ser det riktignok greit ut.

LES OGSÅ: Widerøe-selskap overtar bakkedivisjonen til SAS

Lurt å sjekke på forhånd

Andersen anbefaler dermed at reisende sjekker ut forholdene på forhånd.

– Det kan være lurt å følge med på hjemmesidene våre om flyet er i rute eller kontakte flyselskapet i forkant, sier han.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: