Daglig leder i Tromsø Alpinpark, Rune Kufaas, bekrefter at et snøskred ble utløst i Djevelberget søndag ettermiddag. Heldigvis ble ingen tatt av skredet, men Kufaas fortviler over mangelen på respekt for skredfare og skilting.

– Klokka 14.00 ble det utløst et mindre skred i det skredutsatte Djevelberget. Det er trist at ikke publikum kan respektere at det er fare for liv forbundet med å kjøre i dette området. Vi har skiltet at det er skredfare ved påstigning til heisen og det står et stort skilt på toppen der man tar seg inn i det farlige området, forteller Kufaas, som i samråd med politiet valgte å ikke iverksette noen aksjon.

– Vi sjekket området fort og fikk snakket med gjester som hadde sett hva som hadde skjedd, forklarer han.

Til tross for at området er skiltet godt, ønsker Kufaas å iverksette enda flere tiltak for å hindre farlig ferdsel ved Djevelberget.

– Tromsø Alpinpark kommer til å etablere enda mer skilting i anlegget. Blant annet kommer det skilt som viser faregrad i neste uke. Vi ønsker å spille på lag med våre gjester og vi kan ikke sperre hele fjellet. Derfor må vi mane til forståelse slik at alle bidrar til at Tromsø Alpinpark er et trygt anlegg å kjøre i, uttaler han i pressemeldingen.

Til tross for skilting var det mange skispor å se i Djevelberget. Foto: Rune Kufaas
Daglig leder i Tromsø alpinpark, Rune Kufaas, beskriver kaotiske tilstander under nyåpningen av alpinanlegget i Kroken. Foto: Ronald Johansen / iTromsø