Da den tidligere investoren og eiendomsmegleren ble slått konkurs, avdekket bobestyrerne i de ulike selskapene en rekke forhold som ikke kunne gå upåaktet hen. Flere lovbrudd ble brakt på bane da Henriksen gikk til et sivilt søksmål mot Handelsbanken. I tillegg inneholder tiltalebeslutningen en rekke lovbrudd retten skal ta stilling til i ukene som kommer.

Kjente navn

Advokatene Gunnar Kvamme, Roar Bårdlund, Dagfinn Strønstad, Torstein Rugtvedt og Bjørn August Krane står på listen over sentrale vitner.

Førstnevnte møter fordi han i sin tid var advokat for Henriksen og hans selskap. De øvrige har vært bobestyrer etter konkursene i Effektiv Prosjektutvikling AS, Henriksens konkurs og Enigma Eiendom AS. Krane har behandlet boende i Kvadro Bygg AS, Kvadro Holding AS og Hjalmar Johansen & Co AS.

Familien

I tillegg skal broren Thomas Henriksen og faren Herlov Henriksen forklare seg om henholdsvis planene om å etablere et hotellprosjektet på Sommarøy og en hytte som faren kjøpte av Stig Henriksen.

I begge tilfeller er det foretatt økonomiske transaksjoner som påtalemakten vil ha domstolens syn på.

Også flere ansatte i Handelsbanken møter etter hvert i vitneboksen. Her finner vi Bjørn Andreassen, pensjonert banksjef, og Even Liahjell, tidligere assisterende banksjef.

Ble utsatt

Opprinnelig skulle rettssaken starte klokken ni i formiddag. Men alt er utsatt til i 11-tiden. Det skyldes ikke minst at Stig Henriksen kommer med et noe forsinket fly fra Stockholm.

Selv om hovedpersonen har vært mye eksponert i media de siste årene, vil han nekte pressen å ta bilder av ham mens saken pågår. Det har Henriksen rett til ifølge loven.