Valgkomiteen til Tromsø Høyre avga tirsdag en enstemmig innstilling til ny leder og nytt styre i Tromsø Høyre.

Det nye styret vil bli vedtatt på årsmøtet til Tromsø Høyre førstkommende lørdag og det som er klart er blant annet at Markus Akselbo Johansen (27) overtar som ny leder.

- Markus har vist seg å være et politisk talent med stor arbeidskapasitet. Han har nettopp gått av som politisk rådgiver for byrådslederen (Øyvind Hilmarsen, journ.anm.) og vist et stort engasjement for lokalpartiet. Han er godt likt og en samlende person som får gode skussmål av dem som har jobbet med ham. Det er naturlig å gi nye talenter muligheten til å vise hva de er god for, sier Kent Gudmundsen, leder av valgkomiteens arbeid.

Valgkomiteen har bestått av Gudmundsen samt Bodil Ridderseth Larsen, Ingrid Skjelmo og Erlend Svardal Bøe.

Store utskiftninger

Dagens leder Remi Iversen, organisatorisk nestleder Vanja Terentieff og medlem Trude Pettersen har grunnet sin arbeidssituasjon ikke søkt gjenvalg. Kristian Støback Wilhelmsen og Tormod Ingebrigtsen har begge ønsket gjenvalg og får fornyet tillit fra valgkomiteen.

Støback Wilhelmsen som var Høyres ordførerkandidat i valgkampen, blir politisk nestleder de neste to årene.

Agnes Gullingsrud Fjeldstad (39) kommer inn som organisatorisk nestleder, mens Frid Einarsdotter Fossbakk (64), er nytt medlem i styret.

Knut Sverre Knudtsen (61) og May Rita Wangsbro (63), er også nyvalgt som varamedlemmer.

Kent Gudmundsen er sikker på at de nå har truffet bra med at 27 år gamle Markus Akselbo Johansen skal stå i spissen som leder for partiet den kommende perioden.

- Markus har vist stor entusiasme for lokalpartiet. Vi har som mål å skape mer aktivitet og nå ut til nye velgergrupper, som gjør at vi kan ta tilbake makta i 2019. Vi tenker langsiktig og fram mot neste kommunevalg og da må vi også tenke nytt og vi er veldig fornøyd med valget av en ung og engasjert person som Markus som ny leder, sier Gudmundsen.

Hektisk periode

Akselbo Johansen har vært medlem av Tromsø Høyre siden 2011 og ble april 2015 valgt inn som ny politisk rådgiver for Øyvind Hilmarsen.

- Jeg kom inn som politisk rådgiver i april og i den korte perioden min der ble jeg godt kjent med dem som drev valgkamp i den perioden. Jeg har god kjennskap til Unge Høyre og Høyres studenter fra tidligere, men jeg kjenner litt mindre til de eldste i partiet, sier Akselbo Johansen.

For tiden skriver han på en masteroppgave i statsvitenskap ved Universitetet i Tromsø som han håper å levere i mai, før han venter en sønn i mai. Fra før har han datteren Ella (1 1/2).

- Du er ikke redd for å ta på deg for mye?

- Jeg har en ganske fleksibel hverdag i og med at jeg er på universitetet. Jeg skal nok klare å få til dette tillitsvervet og tilpasse det slik at jeg får gjort en god jobb for partiet, sier Akselbo Johansen, som har store målsettinger for den kommende perioden.

- Vi skal forsøke å få til mer aktivitet i lokalpartiet og nå ut til flere velgergrupper. Vi har et valg som skal vinnes i både 2017 og 2019, både nasjonalt og så lokalt, så vi har en jobb å gjøre nå, sier Tromsø Høyres nye leder.