Slepte vekk hvalkadaver

I deseember strandet et hvalkadaver på Brensholmen. Nå har Kystvakten slept det vekk.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Ifølge NRK slepte i dag Kystenvaktskipet «KV Heimdal» hvalkadaveret, som har ligget flere uker i fjæra på Brensholmen, ut til havs.

– Takket være kulden har den ikke begynt å lukte, men nå når solen kommer fram var det viktig å få den fjernet. – Den har ligget til sjenanse for dem som bor her i lang tid. Den var i ganske dårlig forfatning, så vi måtte ta det rolig når vi kjørte utover, sa skipssjef Njål Håvard Røkenes til NRK.

Til iTromsø sier Røkenes at kadavaret har ligget i fjæra siden slutten av desember.

- Vi fikk en forespørsel fra Tromsø kommune om å gjøre noe med det da det var en del naboklager. Klokken 15.00 i dag kvittet vi oss med kadavaret, forteller skipssjefen.

Kadavaret ble slept langt ut til havs og sluppet løs.

- Enten vil det synke eller så tar golfstrømmen det med av gårde, sier Røkenes, som tror naboene er godt fornøyde med å bli kvitt hvalen.

Utforsk tema:
Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: