Tidligere i dag offentliggjorde Times Higher Education listen over de 200 mest internasjonale universitetene i verden. I konkurranse med 800 universiteter har Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet kjempet seg fram til plass nummer 199.

– Vi er utrolig stolte over å være et av de 200 mest internasjonale universitetene i verden, sier rektor Anne Husebekk.

Før fusjonen i høst hadde UiT 600 internasjonale ansatte fra 65 ulike nasjoner, og 1.481 internasjonale studenter fra 102 ulike nasjoner. Det er det som har gitt UiT en plassering på den høythengende listen.

Langt nord

– Siden vi er verdens nordligste universitet er det kanskje en viss attraksjon i det, men det kan også være avskrekkende. Det at vi for første gang, så vidt meg bekjent, har fått en plass på denne listen viser at vi har fag og kvaliteter som er attraktive internasjonalt, sier Husebekk.

Hun har ambisjoner om at UiT skal være synlig på listen mange ganger i årene som kommer.

Vil klatre

– Vi har et ønske og et mål om å klatre i plasseringen. Det er både viktig og riktig å være internasjonal, og vi vil gjerne være enda bedre neste gang, sier hun.

Sammen med UiT er også Harvard University, Kingston University og Qatar University på lista – hvor sistnevnte troner øverst. Også Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo har fått en plass på listen over de mest internasjonale universitetene i verden.

Lite norsk forskning

– Akademia er internasjonal i sin natur. Forskning og undervisning er internasjonal kunnskap, og vi utdanner kandidater for et internasjonalt arbeidsmarked, sier Husebekk.

Lite av forskningen som gjennomføres på UiT er rendyrket norsk, og det samme gjelder undervisningen.

– Et internasjonalt perspektiv er noe alle universiteter ønsker seg, og det er veldig stas at vi nå har fått en plassering på denne listen, sier Husebekk.